Games & Tech,  Leestafel

e-book lezen op je smartphone of tablet

Stel, je wilt (mijn e-book) lezen, maar je hebt geen e-reader. Dan heb ik een tip voor je waarmee je e-books kan lezen op je smartphone of tablet. Lang leve apps!
Zelf ben ik ook begonnen met het lezen van e-books op mijn telefoon. Hoewel mijn e-reader inmiddels al aardig aan mijn hand zit vastgeplakt, lees ik zo nu en dan op mijn telefoon als ik ergens moet wachten. Ik kan nu een hele lijst opnoemen met apps die je zou kunnen gebruiken, de keuze is reuze, maar ik hou het graag simpel.

Bol.com Kobo e-books app
Met de app van Bol.com kan je ebooks lezen op je telefoon of tablet. De app download je en via deze app inloggen op je Bol.com account. Je kan via de app dan ook het boek zoeken en kopen. Het boek zal dan in je app moeten verschijnen. In dit stuk vertel ik over de Google Play Store. Gebruik je een Apple apparaat, dan kan je je wenden tot de App Store.

>> Bol.com Kobo app (Android)
>> Bol.com Kobo app (iOS)

Downloaden & openen

Ga naar je Google Play Store (of App Store voor jouw Apple device.) en zoek naar de Bol Kobo app. Je komt dan een blauw logo tegen waarin Kobo staat geschreven met daaronder bol.com. Deze moet je op je apparaat installeren. Als dat is gelukt, open je hem.

Er verschijnt een nieuw scherm waarbij je onderin kan inloggen op je Bol.com account. Heb je deze niet? Dan moet je die eerst nog even aanmaken. Een Bol.com account is gratis.Inloggen

Als het goed is verschijnt het beeld, zoals je links op de foto kan zien. Hierbij kan je inloggen op je account van Bol.com. Als je eenmaal bent ingelogd moet je even kijken wat je dan ziet.

Bij mij worden al mijn ebooks erin geladen. Aangezien dit nogal veel zijn, is mijn telefoon wel even zoet hiermee.

 Check je boeken

Bovenin je scherm verschijnt een soort button met streepjes, dit is je menu. Als je daar op drukt opent het menu dat je links kan zien. De boeken die je hebt gekocht via Bol.com zouden hierin terecht moeten komen. Maar je kan ook naar de Shop gaan, hier zoeken op Patricia van Dam of Geschenk onder de boom, en hier het boek aanschaffen. De betalingsafhandeling wijst voor zichtZelf gebruik ik de Rakuten Kobo app waarmee ik ook kan inloggen op mijn Bol.com account en boeken automatisch worden gelinkt door mijn Kobo Plus abonnement. De werkwijze is bijna hetzelfde. Installeer dus snel de app dan kan je morgen mijn boek Geschenk onder de boom lezen!

Mocht je er alsnog niet uitkomen, aarzel dan niet en stuur me een berichtje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 − 25 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.