Gym Stories,  Persoonlijk

Gym Stories: Sporten! Bikiniproof in 2025?

Soms baal ik enorm van mijn lijf. Het is vet en vadsig en helemaal in het buikgedeelte.. Ik lijk wel zwanger, maar dat ben ik helemaal niet! Tijd om daar eens mee aan de slag te gaan op het gebied van eten en sporten, want diëten daar doe ik niet aan, maar opletten op wat ik eet wil ik wel gaan proberen. Dit doe ik niet alleen, ik heb een schoonnichtje die mijn sportmaatje is, mijn voedselgoeroe en steun en toeverlaat in de sportschool! Zou ik het gaan redden om in 2025 bikiniproof te zijn?

Okay, een bikini hoeft ook niet per se, maar gewoon een iets strakker lijf zou fijn zijn! Er moest iets veranderen, de weegschaal en ik waren steeds minder vriendelijk tegen elkaar. Mijn buik is mijn voornaamste irritatie plek. Na twee zwangerschappen waarbij ik bij beide kinderen 30+ kilo aan ben gekomen heeft het zwaar te verduren gehad en is er nog wat blijven hangen. Ik had contact gezocht met een personal trainer en al klonk dat goed, het heeft een bijzonder hoog prijskaartje en ik moest toch ook zelf thuis aan de slag met oefeningen. Laat dat nu net mijn minst-sterke punt zijn. Ik heb er geen zin in, maak er geen tijd voor en doe het dan dus niet. Dat weet ik van mezelf en ik kan me er ook echt niet toe zetten om er iets mee te doen.

Op naar de sportschool
Toen er vlak bij ons huis een sportschool en Bart riep al leuk, dan ga je daar toch heen! In het begin was ik huiverig, maar aangezien de kleine man ook met de basisschool zou starten, had ik maar liefst 5 ochtenden vrij in plaats van 2 en zag ik toch wel kansen. Het plan om een personal trainer te nemen besprak ik eens met Emmelie (het schoonnichtje) die zei dat ze ook wel wilde sporten en al snel keken we bij de sportschool (Basic-Fit), die om de hoek, en hebben we een abonnement genomen. Samen sporten is natuurlijk vele malen leuker en motiverender! We hebben een abonnement genomen voor €29,99 (per 4 weken) en delen de kosten, want bij dit abonnement mag je altijd iemand meenemen. Dus voor €15,00 in de maand gaan we sporten, dan gaan we 3x per week dus reken maar uit!

Bijna geen chocolade meer
Begin mei zijn Emmelie en ik gestart met sporten, eerst 2 ochtenden in de week met de afspraak vanaf 27 mei 3 ochtenden per week te gaan. Dan zou de kleine man ook met de basisschool gaan beginnen. De eerste week was een beetje aftasten wat we gingen doen, maar na een uitlegronde van de personal trainer in huis zijn we aan de slag gegaan! Nu sporten we al een aantal weken erg fanatiek, letten we erg op onze voeding en experimenteren we er op los om gezonde dingen te maken. Zo struinen we op diverse websites naar leuke, makkelijke en natuurlijk gezonde recepten. Zo eet ik praktisch geen brood meer en laat ik dus ook mijn broodjes met hagelslag staan. Ik dacht altijd dat er niets anders was dan brood om te eten, maar ik start de dag met een smoothie van verschillende fruitsoorten en in de middag is het soms wel een broodje met een omelet maar meestal zoek ik het in de wraps. Ik eet wel gewoon mee met wat de pot schaft of doe er wat extra groenvoer bij. Het is ook niet erg als er een keer een chippie of snoepje gegeten wordt, het moet wel leuk blijven natuurlijk! Daar waar elke avond wel iets ‘lekkers’ naar binnen geschoven werd is dit vervangen door iets gezonder, dan al die suikers die in chocolade zitten en koolhydraten en ander ongein. Helemaal opgeven doe ik niet, want zoals ik al aangaf, het moet wel leuk blijven. Op het gebied van eten kan ik nog een hoop leren, dus heb ik binnenkort een afspraak staan bij een diëtist die mij hopelijk kan vertellen of ik het goed doe of de juiste producten gebruik en waar ik nog wat kan bijstellen.

We zien geen verschil, het is er al wel!
Dat ik op het gebied van sporten en eten goed bezig ben, of in elk geval op het juiste pad is misschien niet direct te zien. Om mezelf gemotiveerd te houden meet ik mijn lijf op! Elke week sta ik met mijn meetlintje voor de spiegel en pak ik mijn ‘gemeten maten’ erbij om te zien of er verschil is. Het ene gebied gaat wat sneller dan het andere en zo is mijn middel (net boven mijn buik) al 5 cm kwijt en dat in zo’n 3 weken tijd! Dat mijn buik niet zo hard gaat is omdat het mijn gigantische vetopslag is. Buikvet schijnt lastig weg te werken zijn, maar ik ga mijn uiterste best doen! Als de rest nu minder vol is, ‘straalt’ mijn buikje natuurlijk extra veel, dus mensen pas op met wat je zegt! Het ligt gevoelig die buik van mij.

Gezellig hoor dat sporten
Naast dat het fijn is om te sporten en goed voor je is. Is het gewoon een uitje waarbij we samen veel kletsen en elkaar motiveren. Daarnaast de unieke mogelijkheid om zonder kinderen ergens heen te gaan, het is bijna ontspannend. We volgen een schema via een BasicFit app en helpen elkaar waar nodig, het is ook geen wedstrijd. Soms doe ik een oefening wel en pakt Emmelie een ander apparaat, of ik doe iets minder oefeningen dan zij doet. Het geeft niets, want we zijn al zo top bezig! We moeten alleen straks nog even kijken hoe we het in de zomervakantie gaan doen, ik ben bang dat we in een gat vallen, maar anders gaan we na die tijd weer flink aan de slag! We komen er wel, we zijn zo goed bezig en het is leuk en gezellig! Dus als je wilt gaan sporten, zoek een maatje. Dat werkt zoveel malen beter en ook als je denkt dat je nooit meer zonder chocolade kan leven, ik kan het ook! En anders neem je pure chocolade dan ben je snel genezen, het is iets minder lekker, vind ik!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + = 21

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.