Gym Stories

Gym Stories: Zomer overleefd

Dat ik opzag tegen de zomervakantie en dan niet te gaan sporten zag ik wel wat tegenop. Daarentegen gingen we naar een vakantieplek dat bomvol stond met mogelijkheden om activiteiten te volgen. Ook een ander eetpatroon die je vaak in vakanties hanteert (bewust of onbewust) speelde ook nog mee. En dan toch nog 2 kilo afvallen is natuurlijk super.

Spijbelen?
Tijdens de zomervakantie was het logistiek niet altijd mogelijk om te sporten. Ten eerste zaten we twee weken in België en de week erna ben ik zo niet aan te sporen om te sporten omdat mijn sportmaatje op vakantie was. Dus toen we allemaal weer thuis waren gingen we op de avonden sporten, tot de laatste week van de zomervakantie manlief ook nog een week vrij had en het constant weer werd verschoven.

In onze vakantie, in België en daaromheen, had ik het af en toe wel lastig met wat ik wel of niet zou kunnen eten. Mijn fruit smoothies in de ochtend waren geen goed plan (kom ik zo op terug) en de producten zijn op vakantie soms wel wat anders. Hoewel veel hetzelfde is, blijf je erover bakkeleien wat wanneer te eten. Normaal werk ik met een weekplanning en die plannen heb ik toen ook maar wat moeten laten varen. We waren gewoon regelmatig op pad en om dan ook nog eens met eten maken bezig te zijn.. En ach, het was vakantie! Dat is uiteindelijk gewoon goed gekomen, al was niet elke dag even gezond.

Ook het sporten kwam op een laag pitje te liggen. Tenminste.. We waren vrijwel elke dag in het zwembad te vinden en dan verbrand je toch ook een hoop calorieën enzo? Trappetje op, glijbaantje af, golfslagbad, duiken (alleen een brilletje op hoor) enzovoorts. Toch bleef ik wel op het eten letten, dat er niet teveel rotzooi in mijn mond werd geschoven. Al ben ik niet vies van een lekker vet patatje hoor (jum!) En dat heeft dus ook zeker zoden aan de dijk gezet, hoe vaak hoor je wel niet dat mensen aankomen tijdens een vakantie? Bij mij was dat gelukkig wel anders!

De diëtist!
Voor onze vakantie had ik al een afspraak gemaakt bij de diëtist en afgesproken om ongeveer 1x per maand langs te komen om te wegen. Via een weegschaal, waarbij ik ook een soort stok vast moet houden, wordt er van alles gemeten. Je vetpercentage, je geschatte leeftijd, spiermassa, de kilo’s natuurlijk, uit hoeveel water je bestaat enzovoorts. Best confronterend soms hoor! Maar wat bleek? Na de vakantie was ik gewoon 2 kilo afgevallen!! Wel was ik wat spiermassa verloren en was mijn vetpercentage wat gegroeid, dit zie je liever andersom, maar toch heel blij met het resultaat. Allemaal bevestiging dat ik toch op een goede weg ben, en bevestiging, daar houden we toch allemaal van?!

Die fruit smoothie, daar zou ik nog even op terug komen. Omdat ik verschillende soorten fruit als banaan, sinaasappel, blauwe bessen, peer, druiven en aardbeien in een blender gooide krijg je teveel suikers binnen in een keer. Dat is niet zo goed en dus heb ik dat eerst weer laten varen. Wel blijf ik er moeite mee hebben om tussendoor fruit te nemen, die smoothie vond ik juist ideaal.

En weer door
Op een gegeven moment waren we 3 á 4 keer per week in de sportschool te vinden. Dit hebben we nu in het najaar nog even teruggeschroefd naar 3 keer (nog veel, haha!) Mijn energielevel is niet zo hoog en in het najaar zou ik gerust een winterslaap kunnen houden volgens mij. Dus ik moet het allemaal even wat beter verdelen. Maar zo met 3x per week aan de slag blijven is te doen! Inmiddels is het ook gewoon fijn om te gaan. Ik bent lekker bezig, ik krijgt er ook wel energie van. Al voel ik me regelmatig alsof er een vrachtwagen over me heen is gereden. Het is voor een goed doel!

Nog steeds eet ik eigenlijk geen brood! Natuurlijk lust ik zo nu en dan wel een (wit) bolletje met knakworsten of een frikandelletje erop. Maar het eten van wraps tussen de middag geeft een langer verzadigd gevoel (voor mij) dan wanneer ik brood eet tussen de middag. Ook eet ik geen chocolade meer op brood als hagelslag. Hoewel ik wel een keertje van die witte puntjes had gehaald en ouderwets lekker wat boter erop had gesmeerd en hagelslag erop had gedaan, ik vond het gewoon niet eens meer zo lekker, terwijl ik dit eerder wel dagelijks wel op kon eten. Dus daar ben ik ook nog wel blij mee, vooral omdat ik dacht dat ik het niet aan zou kunnen zonder chocolade te kunnen. Je moet er aan toe zijn, anders gaat het je niet lukken of gaat het heel lastig worden. Ik hoef ook niet helemaal zonder, want zo nu en dan een stukje chocolade is toch best lekker.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.