Gym Stories

Gym Stories: De sportschool bijna weer open!!

Jeetje, het was maart toen de sportscholen dichtgingen. Op 1 juli mogen ze eerst open, alleen is het dan nog maar de vraag hoeveel mensen binnen mogen zijn en of er op mijn favoriete momenten plek is. Maar dat ik zin heb om weer te gaan sporten is heel sterk aanwezig!

We (Ems en ik) hebben sinds 16 maart, toen het gehele land in een ‘intelligente’ lockdown terecht kwam vanwege het Corona virus, geen sportschool meer kunnen bezoeken. We hebben dus op dit moment al 3 maanden niet gesport in de sportschool! Het doel was toch wel om ook wat af te gaan vallen en wat spieren te gaan kweken om uiteindelijk in 2025 bikiniproof te zijn, dus dat kwam te vervallen.

Sinds mei zijn we daarom driemaal in de week maar aan het wandelen gegaan. We wandelen zo’n 5 kilometer per keer en zijn vaak in het Leesten te vinden. We stappen aardig door en doen er ongeveer een uurtje over. Er staan ook bankjes dus nemen we ook wel wat pauze. Onze benen en billen worden hierbij natuurlijk het meeste getraind! Hoewel mijn buikspieren sinds december 2019 weer ‘aan’ staan, doen die ook wel aardig mee. Toch zet het geen zoden aan de dijk en mag hier wel iets meer mee gebeuren.

Ook het werken in de winkel, wat ik sinds half februari van dit jaar doe, is topsport. Uren staan, wandelen, lopen en rondhangen vergt ook de nodige krachten. Dus ook dan train ik volop, voor zover mogelijk natuurlijk.

Ik blijf ook op gewicht, dat is aan de ene kant een voordeel omdat er geen kilo’s bijkomen. Aan de andere kant zou er nog wel wat af mogen. In totaal ben ik nu 9 kilo kwijt en vind ik dat in een jaar tijd met corona best goed van mezelf! Maar als de sportschool straks weer open is ga ik ervoor, alleen is het dan alweer bijna zomervakantie, haha.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 34 = 35

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.