Gezin & Familie,  Weekendje weg

Weekendje weg naar Easterein (Friesland) & Sinterklaas gevierd

Afgelopen weekend hebben we al Sinterklaas gevierd, en niet zomaar thuis, maar in een super de luxe huis in Easterein in Friesland, met de (schoon) familie. Naast het cadeautjes festijn hebben we ook het Sinterklaas spel gespeeld. Een modelspoor museum bezocht en genoten van de omgeving.

We waren met 14 personen, 9 volwassenen en 5 kids afgereisd naar Friesland. Mijn schoonmoeder had een huis gehuurd en dat was me toch een potje luxe!! Het was een verbouwde schuur van de mensen die dit verhuren, de schuur hebben ze helemaal verbouwd en er een klein paleisje van gemaakt. Het gaf me ook wel een beetje het Bed & Breakfast gevoel, alleen dat ontbijt hadden we dan zelf geregeld.


Op de heenreis konden we via whatsapp en Googlemaps elkaars locatie zien en kwamen we ongeveer tegelijk aan. We hebben zelfs nog gewacht op een auto van familie, omdat de kinderen op hun neefje en nichtjes wilden wachten. Eenmaal achter ze, wilden de kinderen ze weer inhalen, maar dat deden we natuurlijk niet.

Het huis in Easterein is voorzien van 6 grote slaapkamer, met een eigen badkamer, en bij 2 slaapkamers zat er nog een kamertje bij met een stapelbed erin. Dus 16 slaapplaatsen met fijne bedden en een eigen privé badkamer voorzien van een toilet, wastafel en douche. In een grote badkamer beneden was nog een bubbelbad en sauna te vinden. Super handig ook, want zo had iedereen een eigen badkamer om te douchen en hoefden we geen schema’s te maken wie wanneer zou kunnen douchen of plassen, ofzo..

Beneden was een grote keuken dit compleet gevuld was. Praktisch alles dat je in de keuken thuis gebruikt was er ook. Het is niet te vergelijken met een huisje van Center Parcs of Landal waar veelal een ‘basis’ te vinden is. We konden de maatbeker niet vinden, maar die was er ook gewoon, we hadden niet goed genoeg gezocht! Ook een wasmachine en droger konden niet ontbreken, echt aan alles is gedacht! Aansluitend aan de keuken was een woonkamer, met er tegenover nog een speelkamer.


De speelkamer was een waar speelparadijs!! Er was LEGO, Playmobil, Barbies, spelletjes, teken spullen, auto’s, actiefiguren, tafelvoetbal, een Xbox 360 met spellen en DVD’s en nog heel veel meer! Zoals de eigenaar zelf al aangaf, als het slecht weer is moeten de kinderen zich wel binnen weten te vermaken en dat is zeker gelukt. Alles zag er super uit! Netjes en schoon. Ik vond de slaapkamers ook wel stijlvol ingericht, ruim en toch rustig. Als de kinderen door de gang aan het rennen waren beneden, had je daar boven eigenlijk geen last van. Ook de kamer-, en keukendeuren dichtdoen scheelde al een hele hoop.

We hebben eigenlijk geen gebruik gemaakt van het buitenterrein. Het veldje achter het huis was voorzien van een trampoline, schommel en in dit geval een hoop nattigheid. Deze hebben we dus links laten liggen, binnen was er genoeg te doen. Bij het huis was een mooi terras waar je ook nog zou kunnen BBQ-en of fijn buiten gaan zitten.

Samen met mijn schoonzusjes hadden wij de maaltijden voor onze rekening genomen, dus 2x een ontbijt, 2x een lunch en 2x avondeten. Bij de Jumbo, in de buurt, hadden we online de boodschappen besteld en hoefden we deze alleen nog maar af te halen. Ze deden niet aan bezorgen, maar misschien als je het heel lief vraagt willen ze dat wel doen.


Op zaterdag zijn we nog met de kinderen naar het modelspoormuseum in Sneek geweest, super interactief voor de kinderen, (kan je binnenkort meer over lezen). Toen er op zaterdagmiddag nog even werd gewandeld kwamen de Pieten langs, tenminste we hebben gerommel gehoord maar niets gezien. Bij de voordeur lagen pepernoten, die zich een weg hadden gevormd naar het terras achter en daar lagen allemaal cadeautjes!! Zo heerlijk om die snoetjes van de kids te zien, oh wat hou ik ervan!! Toen hebben we alles uitgepakt en konden de kindjes lekker spelen.


In de avond deden we het Sinterklaas spel. We hadden allemaal een drietal cadeautjes meegenomen, een voorwerp of iets uit huis dat je niet meer gebruikt of vanaf wilt en twee gekochte cadeautjes. Er werd een tijd ingesteld en toen gingen we aan de slag met ruilen, afpakken, plaats ruilen en toen de wekker ging was wat voor je lag jouw ‘buit’! Hartstikke leuk spel, zeker als er voorwerpen bij zitten die niemand wil hebben, haha of juist iets dat meerdere mensen willen hebben! Het is in elk geval erg leuk om te doen.

In de avond werd er nog Risk gespeeld (Bart had gewonnen) en op zondag hebben we nog gewandeld, de kinderen hebben nog fijn gespeeld en toen werd het tijd om naar huis te gaan. Maar voordat we op weg naar huis gingen reden we nog even met ons neefje, nichtjes en hun ouders langs de McDonald!


Mocht je dus een top locatie zoeken, met ruimte, luxe en rust dan zou je toch echt even op de website Vakantiehuis Easterein moeten kijken! De eigenaren zijn ook heel erg vriendelijk en bij vragen staan ze ook meteen paraat om te helpen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + = 15

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.