Dagje Uit!,  Foto's,  Gezin & Familie,  Groningen

Wandeling Kardinge Natuurgebied Noorddijk, Groningen

In april was ik met regelmaat in Groningen, my hometown te vinden. Vanwege mijn oma die uiteindelijk kwam te overlijden. Ik heb samen met mijn tante nog bij haar thuis gelogeerd en startte de dag met een zonnige foto. In de loop van de dag kwam de zon er aardig door en ben ik even bij oma weggegaan en heb ik met mijn broer en schoonzus een wandeling gemaakt.

De omgeving waar we hebben gewandeld is, betreft de omgeving van Noorddijk. Een natuurgebied van Kardinge waar het prachtig is. We zijn via het kerkje op de Noorddijk gelopen naar het lange pad van Kardinge, langs de molen, door het sterrenbos weer terug. Om tot rust te komen bij mijn broer thuis en gebeld worden dan oma het waarschijnlijk niet lang meer vol zou houden.

De foto’s die ik heb gemaakt kan je hieronder bewonderen.


Bij Wimpel, Lewenborg, hebben ze vleermuiskasten aan de bomen zitten. Ik had zoiets nog niet eerder gezien. Hier gingen we uiteindelijk rechtsaf, over het fietspad richting Noorddijk.


Het was echt warm en een prachtige dag om te wandelen. Ook al had het een verdrietige afloop. Hier liepen we over het fietspad achter wimpel op weg naar de Noorddijk. De rechterkant van de foto is van de begraafplaats aan de Noorddijk.


Het kerkje aan de Noorddijk. Ben je er al wel eens binnen geweest?


We kwamen van het fietspad af en zijn links gegaan.


De grafstenen die hier staan dateren van twee eeuwen geleden. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat bij schemer het best spannend kan zijn om hier over te lopen.


Kerkje van voren.


Vanaf de kerk zijn we rechtdoor gelopen en hebben we de eerste rechts genomen. Over het langs pad van Kardinge heen.


Hoe verder we liepen, hoe dichterbij de molen we kwamen. Meer foto’s van de molen zie je in mijn bericht van de Nationale Molendag op 8 mei.


Als je bij de molen rechts gaat, kom je deze twee ezels tegen. Je loopt dan richting het bevrijdingsbos, die we uiteindelijk ook nog doorgelopen zijn.


Hier staat ook een monument en hebben ze alvast voor de viering van 4 & 5 mei het blad weer mooi gemaakt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

84 − = 83

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.