Gezin & Familie,  Persoonlijk

Aandenken op de kist namens de kinderen

Mijn oma is overleden, ze komt nooit meer terug. Gelukkig is ze nog in ons hoofd en in ons hart! Tijdens de uitvaart heb ik namens onze twee kinderen een houten bloem op de kist gezet die zij hebben gekleurd. Een mooi, attent en lief gebaar al zeg ik het zelf.
De kinderen waren niet bij de uitvaart van ‘opoe’. Omdat we het gevoel hadden dat we ze hier geen plezier mee zouden doen, hebben we ze bij hun oma mogen brengen. Zo gingen Bart en ik samen weer naar Groningen om voor de laatste keer mijn oma te kunnen zien en aanraken (al was ze wel heel koud).


Ik had in de dagen vooraf het overlijden en de uitvaart, al regelmatig in Groningen rondgehangen en had daar bij de Hema houten bloemen gevonden. Het leek me leuk als de kinderen daar iets van zouden knutselen om aan hun oma’s te geven. Toen kreeg ik de ingeving dat ze deze misschien wel voor opoe konden versieren. Dan zou ik ze op de kist zetten en mochten ze mee naar het hiernamaals. Zo had opoe in elk geval nog een laatste knutselwerk van haar lieve achterkleinkinderen bij zich.


Zo gezegd, zo gedaan. Met stiften hebben de kinderen hun creativiteit erop los gelaten en hebben ze twee prachtig versierde bloemen gemaakt. Ik kan de bloemen niet bij de Hema op de website vinden, ik heb ze in de winkel zelf gevonden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.