de Feestdagen,  Leestafel

Heerlijke kerstverhalen 2021

Het is bijna winter. De hoogste tijd om lekker voor een warm vuurtje te gaan zitten, met een warme kop chocolademelk erbij en een heerlijk kerstverhaal. Nu moet je misschien het warme vuurtje vervangen door op de bank te gaan zitten met een dekentje over of de centrale verwarming flink opstoken, omdat je geen haard hebt. Een beker chocomelk en een kerstverhaal is voor bijna iedereen wel haalbaar toch?

Vorig jaar heb ik al enkele kerstverhalen gelezen en ik bedacht dat ik wel een lijstje zou kunnen maken van leuke kerstverhalen. In november ben ik al begonnen met een aantal te lezen en zodra ik weer een typisch kerstverhaal heb gelezen zal ik hem aan de lijst toevoegen.


De kerstbacheloretteDe Kerstbachelorette van Lisanne Stam (2021)

Trouwen, kerst, kerstmarkt, logeren, hotel, onverwachte liefde, openbaringen en nog heel veel meer kan je in dit boek verwachten. Je leest vanuit de vijf verschillende personages, wat ik zelf soms een beetje lastig vond om te schakelen, wie was wie ook alweer? Maar dat mocht de pret niet drukken en las ik het verhaal met liefde uit. Tegen het einde kwam ineens de auteur aan het woord, vond ik een beetje gek want er kwam nog meer. Een verrassings-personage komt tegen het einde ook nog aan het woord en dat vond ik erg leuk gevonden.

 

Achterflap: Wie trouwt, krijgt een bachelorette. Een kerstbachelorette!
Lisanne Stam neemt je in ‘De kerstbachelorette’ mee naar Duitsland voor een knotsgekke kerstmarkttrip, dus buckle up and enjoy the ride… Kiki heeft trouwplannen met haar Joep, maar haar vriendinnen Fien, Kim, Samara en Brecht hebben voor het zover is héél andere plannen met haar. Ze nemen haar mee naar Duitsland om haar vrijgezellenfeest te vieren in kerstmarktsferen. Onderweg gaat het al mis als de auto het begeeft en Fien ontdekt dat hun hotel niet in Dresden is, maar in een of ander vaag stadje drie uur daarvandaan – en dat is nog maar het begin.

 

>> De Kerstbachelorette << e-book €5,99 of gratis via Kobo Plus.


Pak me in voor kerstPak me in voor kerst van Olivia Hill en Lizzie van den Ham (2021)

Oh wat een heerlijk kerstverhaal! Deze kan je het hele jaar wel doorlezen. Het verhaal geeft je een gevoel van saamhorigheid, familie en misschien wel een vleugje liefde. Een vooropgezet plan, zou alles moeten redden toch? Toch lijkt alles als een kaartenhuis ineen te storten terwijl er net wat hoop leek te zijn. Uiteindelijk komt het goed, maar de weg er naartoe, die is hobbelig. Maar dat pannenkoekenhuis, is die echt met alles eromheen? Want daar wil ik heen.

 

Achterflap: Dana de Winter werkt in Utrecht in de winkel van haar tante. Als vlak voor kerst ineens een hoge bobo van de Bijenkorf op bezoek komt die tante Loes opdraagt de naam van haar winkel aan te passen van “The Beehive” naar iets anders, staan Dana en tante Loes met hun mond vol tanden. Matt Wilson dreigt dat er anders een rechtszaak volgt. Wie denkt die man wel niet dat hij is?
Dana bedenkt een sluw plan: ze zal ervoor zorgen dat Matt verliefd op haar wordt en de winkel van haar tante met rust laat, maar wat als Matt leuker blijkt te zijn dan ze dacht en ze zélf voor hem valt..?

 

>> Pak me in voor kerst << e-book €2,99 of gratis via Kobo Plus.


De tweede ronde ebook by Martine HoogschagenDe Tweede Ronde van Martine Hoogschagen (2021)

Misschien zou de titel, wie is de Kerstman? ook een idee kunnen zijn. Wat een heerlijk verhaal vond ik dit! Maar echt, veel en veel te kort. Hoewel ik tijdens het lezen me al afvroeg wie het zou kunnen zijn, was het misschien wel iets te voorspelbaar. Dat hoort nu eenmaal bij dit soort verhalen, vind ik, en ik geniet er van! Deze ga ik nogmaals lezen.

 

Achterflap: Eva vindt tot haar plezier een prachtig verpakt kerstcadeau op haar bureaustoel op het werk. Het blijkt een Rituals adventskalender te zijn. Ze wil heel graag weten wie het cadeau voor haar heeft gekocht, zodat ze iets terug kan geven met Kerst. Lukt het haar om er achter te komen en waarom heeft ze het gekregen? Het is geen Charles Dickens-achtig kerstverhaal over een zuinig/gemeen persoon die met Kerst ineens weer helemaal goed, aardig en gul is. Het is ook geen Feelgood ennemies to lovers verhaal, wat je meestal leest in Feelgood Kerstverhalen. Maar wat is het dan wel? Er is maar een manier om daar achter te komen. Lees simpelweg heerlijk even kerstnovelle De tweede ronde. Veel leesplezier!

 

>> De Tweede Ronde << e-book gratis! Of print het verhaal uit via chezmartine.nl.


Romantische kerstRomantische kerst van Lizzie van den Ham (2015)

Een verboden liefde is altijd extra spannend. Er zijn meerdere verhalen over het Thorbeck college van Lizzie van de Ham. Er is een bepaalde volgorde zodat je geen spoilers in de nieuwste verhalen voor de kiezen krijgt, maar hij is ook prima als stand alone te lezen hoor. Heerlijk verhaal, eentje die ik nog wel  eens wil lezen.

 

Achterflap: Rhona is maar wat blij als haar nichtje Gemma Visser midden in het jaar een stageplaats voor haar kan regelen op het Thorbecke College. Maar Ingo, de docent Duits bij wie ze stage moet lopen, is de knapste man die ze ooit gezien heeft… en natuurlijk is het een slecht idee als ze verliefd zou worden op haar stagebegeleider.
Maar soms zijn slechte ideeën erg moeilijk uit je hoofd te zetten. In ‘Romantische kerst’ doet Rhona haar best om een eind goed, al goed voor zichzelf te schrijven!

 

>> Romantische Kerst << e-book €0,99 of gratis via Kobo Plus.


Kerst op MallorcaKerst op Mallorca van Mandy Louise (2020)

Door dit verhaal krijg ik zin om af te reizen naar een zonnig oord. Hij is erg leuk en aan het einde zelfs mysterieus dat je met vragen achterblijft. Tenminste, dat heb ik dan weer. Heerlijk kerstverhaal om te lezen en smaakt zeker naar meer.

 

Achterflap: Drie hartsvriendinnen, twee sexy mannen, een huis op Mallorca en veel te veel verrassingen
(zong jij dit zojuist ook mee op de melodie van “Twelve days of Christmas”?)
Katta Mistel (jawel, Duits voor maretak) is dol op Kerstmis. En op Sem. Ondanks dat Sem kortgeleden haar hart brak, weet ze zeker dat het de mooiste kerst ooit wordt. Na een succesvol eerste seizoen van het hostel op Mallorca dat ze samen met de zussen Mia en Sara Visser runt, kijkt ze reikhalzend uit naar de kerstvakantie. Ze stort zich vol overgave op de organisatie van een verrassingskerstfeest voor Sara. Wanneer Sem bovendien “per toeval” haar leven weer binnenwandelt, kan haar Feliz Navidad helemaal niet meer stuk… Of toch wel? Kerst op Mallorca is een spin-off van de bestseller Ik wil jou(w) baby! Dezelfde personages, een nieuwe verhaallijn.

 

>> Kerst op Mallorca << e-book €3,99 of gratis via Kobo Plus.


Kus me met KerstKus me met kerst van Rian Sevenhuijsen & Lily Frank (2019)
Dit boek bevat twee verhalen:
– Terug naar het happy end (oud & nieuw)
– Stampij op een snowboard (kerst)

Het eerste verhaal gaat over oud & nieuw, een feest waarin Sanne Finn tegen komt. Ze hebben een jaar later afgesproken en komen elkaar vlak voor de feestdagen tegen, wat een beetje ongemakkelijk is. Heel ongemakkelijk, ze weet niet wat ze er van moet denken en de vraag is dan ook, komt er een happy end? Een feelgood verhaal is geen feelgood als je er geen goed gevoel aan over houdt.

 

Achterflap: Terug naar het Happy end (Rian Sevenhuijsen)
Het laatste wat Sanne in Terug naar het happy end had verwacht, was wel dat ze op het jaarlijkse oud-en-nieuwfeestje van haar zus Esmée in de keuken zou staan. Als Finn, een van de gasten, per ongeluk binnenkomt en besluit haar te helpen, blijkt die keukendienst toch niet zo’n straf. Nadat ze het nieuwe jaar zoenend hebben ingeluid, spreken ze af elkaar bij het volgende feest weer te treffen. Als Esmée en Sanne Finn bijna een jaar later weer ontmoeten op een kerstmarkt in Amsterdam, weet hij niet hoe snel hij zich uit de voeten moet maken. In de dagen tot aan oud en nieuw is niets meer wat het lijkt. Sanne wenst vurig dat ze de kans krijgt om de tijd een jaar terug te draaien en toch het happy end te krijgen waar ze van droomde.

 

Van dit soort verhalen, die hieronder wordt beschreven, hou ik heel veel! Hoewel het niet echt gezellig begint, er de nodige ongemakkelijke momenten en misverstanden verschijnen, is het een superleuk verhaal. Eigenlijk veel te kort!

 

Achterflap: Stampij op een snowboard (Lily Frank) 
Als Gigi haar vriend in Stampij op een Snowboard betrapt met een ander, staat haar hele leven op z’n kop. Ook de wintersportvakantie die ze samen gepland hadden met beste vriendin Selia en diens vriend Raf, komt op losse schroeven te staan. Het laatste waar Gigi namelijk zin in heeft, is om het vijfde wiel aan de wagen te zijn. Dan stelt Selia voor om haar zusje Kayleigh mee te vragen. Gigi krijgt meteen weer zin in de vakantie, tot bij vertrek blijkt dat niet Kayleigh, maar broertje Jesse in de auto zit. Met hem moet Gigi de rest van de week een kamer (en een bed) gaan delen. En kleine broertjes zijn groot geworden…

 

>> Kus me met Kerst << e-book €4,99 of gratis via Kobo Plus.


De kerstborrelDe Kerstborrel van Hannah Hill (2020)

Lijstjes, wie is er niet dol op? Dit verhaal heb ik vorig jaar al gelezen maar mag niet ontbreken in deze leeslijst! Het jaarlijkse kerstfeest begint al moeilijk, er gebeuren zoveel dingen en is er een vreemdeling met erg hete momenten. Alsof het dan niet nog erger kan, gebeurd het dan toch. Wat? Dat moet je echt zelf lezen!

 

Achterflap: De jaarlijkse kerstborrel had leuk kunnen zijn als:
*Ik niet omkwam in het werk en daardoor te laat was voor het feest.

*Mijn kerstoutfit minder opzichtig was geweest.
*Jasmine me niet probeerde te verleiden om op mannenjacht te gaan.
*Een belachelijk knappe vreemdeling me niet constant in de gaten hield.
*Diezelfde vreemdeling me dingen liet voelen die ik niet wilde voelen.
*Al mijn regels niet overboord werden gegooid.
*Ik niet nog voor de avond om was genoodzaakt was het feest te verlaten.
*En tot slot, als de man die mijn wereld op z’n kop had gezet, toch geen verleden tijd bleek te zijn…

 

>> De Kerstborrel << e-book €3,99 of gratis via Kobo Plus.


Deze KerstDeze kerst van J.L. Beck & C. Hallman (2020)

Wat als je de kerst denkt alleen met je familie door te gaan brengen en er dan ook nog die ene gast is die je leven zuur heeft gemaakt? Dan kan je er bijna niet van genieten, overal is hij en ontlopen is haast niet mogelijk. Kan de Kerstman haar wens uit doen komen? Of zal ze haar wens om willen zetten? Leuk om te lezen!

 

Achterflap: In groep één kreeg ik een hekel aan hem. Hij gooide toen een kikker op me en noemde mijn staartjes ‘stom’. In groep vijf schold hij me uit voor ‘brillie’ en maakte mijn sproeten belachelijk. En toen, op de middelbare school, haalde hij zo’n vreselijke streek met me uit dat ik bezwoer nooit zijn naam meer hardop uit te spreken. Nooit meer naar zijn irritant knappe gezicht zou kijken. En nooit meer aan hem zou denken. En dat ging best prima…
Nou, het ging prima tot hij tijdens de feestdagen ineens opduikt in het vakantiehuisje van mijn familie. Wat blijkt? Zijn broer heeft verkering met mijn zusje. Om alles nog erger te maken, moet ik een kamer met hem delen en slapen we samen in een stapelbed. Ja, je hoort het goed… een stapelbed.
Ik heb al sinds mijn zesde geen verlanglijstje meer gemaakt, maar ik ben wanhopig.
Lieve Kerstman,

Dit jaar heb ik maar één wens. Zorg er alsjeblieft voor dat Jonas Wilder uit mijn leven verdwijnt.
Veel liefs,
Hannah.

 

>> Deze Kerst << e-book €2,99 of gratis via Kobo Plus.


Geschenk onder de boomGeschenk onder de boom van Patricia van Dam (2021)

Tja, dan mag mijn eigen verhaal ook niet ontbreken in een lijstje met kerstverhalen toch? Ik kan vertellen dat ik het verhaal erg leuk vond om te schrijven en als ik de recensies mag geloven die ik her en der lees, zijn lezers er ook tevreden over. Anyway, lees hem, of niet… Maar dan loop je wel een mooi kerstverhaal mis.

 

Achterflap: Het einde van het jaar zou in het teken moeten staan van de gezelligheid die de feestdagen met zich meebrengen. Voor Lucy is dat helaas niet zo. Het einde van het jaar zou in het teken moeten staan van de gezelligheid die de feestdagen met zich meebrengen. Voor Lucy is dat helaas niet zo. Ze wordt uit haar huis gezet, zit zonder baan en heeft geen idee waar ze tijdens de feestdagen heen kan gaan.
Na het verlies van zijn vrouw is William gedwongen zijn dochter alleen groot te brengen, maar hij verdwijnt liever in zijn werk. Daarom gaat hij op zoek naar een geschikt kindermeisje. Als Lucy zijn pad kruist, weet hij meteen dat zij de perfecte kandidaat is. Lucy zet zijn leven volledig op z’n kop en maakt hem voor het eerst iets duidelijk: zijn dochter is het allerbelangrijkst. 

 

>> Geschenk onder de boom << e-book €3,99 of gratis via Kobo Plus.


Kerst met EvieKerst met Evie van Nicola May (2019)

Goed, om meteen even duidelijk te maken, wie is Yves?! Ik heb nog zoveel vragen door het verhaal. Waaronder dus wie hij nu is en de foto die is gemaakt?! Hoe dan? Een liefdevol verhaal waarin Evie een andere kijk op het leven leert krijgen. Dingen zijn niet altijd zoals ze zijn en ontmoet ze ook nog eens een fijne kerel? Het verhaal voelt een beetje aan als een sprookje. Zeker leuk om eens te lezen.

 

Achterflap: Het bijzondere verhaal van de Londense Evie. Twee dagen voor de kerst biecht haar vriend op dat hij een een affaire heeft en bij haar weggaat. Evies hart is gebroken en ze besluit haar verdriet te verdrinken met haar beste vriendin Bea. In de pub komt ze de vriendelijke Greg tegen, die toevallig hoort dat Evie geen plannen heeft voor de kerst. Hij runt een daklozenopvang en kan tijdens de koude wintermaanden een extra paar handen gebruiken. Evie besluit op zijn aanbod in te gaan. Hier ontmoet ze Yves, een vriendelijke dakloze. Evie voelt zich meteen op haar gemak bij de man en ze spreken samen meerdere keren af in de decembermaand. Samen trekken ze door Londen, bezoeken ze bezienswaardigheden en praten ze over van alles en nog wat.

 

>> Kerst met Evie << e-book €3,99 of gratis via Kobo Plus.


De EekhoorntjesaffaireDe Eekhoorntjesaffaire van Marijke Vos (2021)

Wat een leuk verhaal is dit zeg! Heel jammer dat hij zo snel voorbij was en zeker een aanrader om te lezen! Het sporenonderzoek had al bijna niet plaats kunnen vinden door de campingbeheerder. Het is namelijk geen goed teken dat er Politie rondloopt, of hij even zijn wagen voor de slagboom wil laten. Als het aan de eigenaar ligt dan komt de beste agent het liefste in zijn eigen auto en als het niet teveel gevraagd is in burgerkleding. Nou ja, zoiets dan. Te kort verhaal en heerlijke humor. 

 

Achterflap: Een week voor kerst krijgt Eva de schrik van haar leven. Als ze thuiskomt is haar kleine chalet in het bos is een grote ravage. Bevend van schrik belt ze de politie (oké vooruit, eerst haar moeder) en er wordt met spoed een agent haar kant opgestuurd. Zijn sporenonderzoek levert echter veel meer op dan verwacht… 

>> De Eekhoorntjesaffaire << e-book €1,99 of gratis via Kobo Plus.


Roze KerstRoze Kerst van Anne Netelenbos (2019)

Het verhaal is iets langer dan de meeste die ik hier heb genoemd, maar ook dan is hij alweer veel te snel voorbij. Het voelt als een sprookje alleen stuit deze troonopvolger niet op een prinses, maar een prins. Max is in alles eerlijk naar Joshua toe, behalve dat hij de troonopvolger is. Dat is ook best een ding dat je niet zo rondverteld. Het is zo fijn als twee mensen verliefd worden, de vlinders die rondfladderen, dat is wat ik nu ook voel. Leest heerlijk weg alleen vind ik de prijs aan de hoge kant en ben ik blij dat het boek ook via Kobo Plus te lezen is.

Achterflap: Roze Kerst, een prinsheerlijk sprookje
Wat doe je wanneer je als kroonprins hoteldebotel verliefd wordt op de zoon van een groenteboer? Maximiliaan VI verzwijgt voor zijn ouders dat hij gay is. En geen haar op zijn hoofd die eraan denkt om de jongen voor wie hij zo hard gevallen is te vertellen dat hij de troonopvolger van Hannovia is. Kunnen de koning en koningin hun verwachting van een prinses als schoondochter laten varen? En kan Joshua de kroonprins zijn leugen vergeven?

>> Roze Kerst << e-book €5,49 of gratis via Kobo Plus.


Kerst op afstandKerst op Afstand van Claudia Vanzegbroeck (2020)

Herkenbaar verhaal zo in de corona-tijd, het geeft aan welke strubbelingen we tegenaan (kunnen) lopen. Leuk en liefdevol geschreven. Helaas staat hij momenteel op niet leverbaar op de website van bol. Dat is best jammer, want het is zeker een leuk verhaal om te lezen.

Achterflap: Chloë gaat een andere kerstperiode tegemoet dan ze had verwacht. Ze kan niet bij haar ouders op bezoek en heeft zich erbij neergelegd dat het eenzaam zal zijn dit jaar. Tijdens haar zoektocht op het internet naar een nieuwe dierenvriend wordt ze betoverd door een paar hondenogen dat ze maar niet uit haar hoofd kan zetten. Ze haast zich naar het asiel om de lieve hond te adopteren en opnieuw botst ze op een paar prachtige ogen: die van Michael… Maar liefde in deze bijzondere tijden kan niet. Of wel? 

>> Kerst op Afstand << e-book wellicht nog te lenen in de onlinebibliotheek


2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

81 + = 91

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.