Tuin &zo

De tuin: terras nummero 3 deel 1

De laatste keer (dat we in de tuin bezig waren) kon je lezen dat we een nieuwe schutting hebben geplaatst. Vandaag zijn we begonnen met ons 3e terras in de achtertuin. We hebben vorig jaar het terras bij het huis zo’n 40 centimeter verhoogd, daarna hebben we het terras aan de voorkant van het huis aangepakt en opgeknapt en dan nu is het tijd voor het laatste terras in de achtertuin, daar waar het langste zon is: ons Zonneterras.

Mijn allerliefste broertje (ik heb er maar een, maar ik meen het wel!!) helpt ons mee om de boel op orde te maken. Gisteren heb ik zand besteld bij de WEB (zand bedrijf in Groningen) en dat hebben ze vanmorgen bezorgd. Omdat dit zand zo goed als aan de voorkant van het huis ligt moeten we met kruiwagens de hele boel omrijden naar de achtertuin. Na de eerste kruiwagens hadden we een plan van aanpak gemaakt.

We gingen toch eerst maar even, waar ons terras moet komen, de boel uitgraven (oude zand en gras eruit). Dan worteldoek erin leggen en daarna de boel opvullen met zand en dan moeten de zijkanten van de tuin ook nog. Nu denk je misschien, uhm de zijkanten? Ja, die ook. We gaan in het midden van de tuin een mooi grasveldje maken en die word dan zeg maar ingelijst door tegels. Als je er nog niets van snapt moet je maar wachten op de foto’s als alles klaar is.

Omdat Bart moest werken en het hartstikke zielig is om mijn broertje alles alleen te laten doen heb ik maar geholpen. Dus de foto’s zijn een echt hard werkende Patricia!! Het was op zich heel lollig, want veel mensen uit de straat die langs liepen keken me een beetje vreemd aan dat ik de kruiwagens vol zand aan het scheppen was (Marcel liep die dingen heen en weer). Veel vroegen me ook of ik helemaal alleen bezig was enzo. En ze wensten me veel succes. Ja, zo gek is dat toch niet als een vrouw mee staat te helpen? Het is zwaar en ik weet ook dat ik nooooooooooit een bouwvakker zal worden, maar ik vind het altijd leuk om te helpen.

Uiteindelijk kon Bart af en toe wat tijd vrij krijgen van z’n werk om te helpen in de tuin, kon ik eindelijk pauze nemen. Zo af en toe ging hij even polshoogte nemen op zijn werk om te kijken of hij nog ergens mee kon helpen. En als hij klaar was met werkzaamheden kwam hij terug om te helpen. Wat wel jammer was is dat het steeds meer begon te regenen. We zijn maar een paar keer gestopt, verder gewoon als bikkels doorgewerkt.

Alle zand is inmiddels verplaatst naar onze achtertuin. En nu hopen dat het morgen goed weer is, want dan kunnen we bezig de tegels (zo’n 100?!) verplaatsen van de voortuin naar de achtertuin. Vele vele tegels komen bij mijn lieve collega Lianne weg!! Bedankt nog hiervoor!! Ik ga nu zo maar eens slapen, want ik heb veel spierpijn op komst ben ik bang voor. En morgen word het weer een zware dag.

Oh ja, ik heb nog een goede les geleerd (net of je dit niet weet), maar als je de bovenhoek van je schep tegen je knie ramt, geeft die niet mee. Net als je knie, die geeft ook niet mee!! Oh en een kruiwagen ook niet eigenlijk, dat was minder pijnlijk. Ach, what can I say? I am a blonde!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 2

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.