de Feestdagen,  Gezin & Familie

Sinterklaas 2007

Ik moet natuurlijk nog even mijn Sinterklaas viering delen. Jarenlang hebben wij van huis uit geen Sinterklaas gevierd. Er waren ook geen kleine kinderen meer, dus voor ons was de kerst het cadeautjes festijn. Maar sinds ik met Bart ga is Sinterklaas opnieuw in mijn leven gekomen. Hij heeft allemaal kleine neefjes die natuurlijk zo lief zijn geweest het afgelopen jaar dat ze cadeautjes verdienen.
En zo hebben we vorig weekend Sinterklaas in Apeldoorn gevierd, gelukkig hadden de sint en zijn pieten daar cadeautjes voor ons achter gelaten. Omdat de afstand wat groot is om ‘even’ te lootjes trekken en je vaak zit te klooien dat je je eigen naam hebt, hebben we via de website lootjestrekken.nl onze lootjes getrokken. Heel handig, je geeft een mailadres door, iemand maakt alles in orde en je krijgt je lootje toegestuurd per mail. Je eigen lootje moet je natuurlijk even invullen en kun je ook nog bewerken. Via de mail word men op de hoogte gehouden.

Maar goed, wat heb ik gekregen: Ik wilde graag een nieuwe wok, die we nu hebben is soort van aan vernieuwing toe en ik heb van die vormen van siliconen gekregen om muffins in te maken. Het ellendige is, dat ze NIET in onze combi oven/magnetron ding passen. Lekker irritant dus! Maar later wil ik toch een grotere hebben, dan bewaar ik ze tot die tijd wel. Tussen alle cadeautjes lag een brief, daarin stond iets in de trant van ‘op de kamer waar eerst geslapen werd’ (de studeerkamer nu) ‘staat nog’. Er lag nog een bult cadeautjes, met name veel voor Bart, die o.a. nieuwe sloffen heeft gekregen, dus die stapel moest op. Daarna zijn we als een gek naar boven gerend om te zoeken. Het stond achter de deur verstopt.

Het ging om een Sinterklaas spel. Dat is pas leuk om te doen, daar ben ik ook mee in aanraking gekomen toen ik Bart leerde kennen en zo’n Sinterklaas spel is echt leuk! Je mag cadeautjes pakken, ruilen, afpakken maar ze worden ook net zo hard van jou afgepakt en als je dan eindelijk een hele stapel hebt weten te verzamelen gooit er iemand een getal en mag die van plek ruilen. Dan ben je dus de lul! Ik zat op een gegeven moment zonder cadeautjes, vet zielig natuurlijk, maar ik had wel lol! Toen gooide ik 6 en mocht ik van plaats ruilen en had ik ineens een heleboel cadeautjes. Degene die mijn plaats innam was iets minder blij. Als snel werd ik weer van mijn cadeautjes troon verstoten. Uiteindelijk namen we nog een aantal extraatjes (2 bol.com bonnen, een H&M en Ikea bon) mee naar huis!

Ik had het in elk geval naar mijn zin! Heb me slap gelachen tijdens het spel, haha. Echt een aanrader om te spelen! Want wie kan er geen rol vuilniszakken gebruiken 😉

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 33 = 40

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.