Vakantie

Kleine week Texel 2007/2008

Wij hebben onze ‘wintervakantie’ op Texel doorgebracht. Bart en ik waren tussen kerst en oud en nieuw vrij en daarom heen nog een paar dagen, hihi. Maar we zijn met familie op Texel geweest. We hebben lekker gewandeld, ik heb paardgereden, we hebben gezwommen, gewinkeld en veel (bord)spellen gedaan. Deze keer waren we op tijd voor de boot en konden we er gewoon op.rn
rnVan het zomer was dat tot 2 keer toe kantje boort dat we er als laatste toch nog op mochten. Het weer was lekker, het was wel wat koud, maar de zon scheen veel!nnnn

rn

rn

rn


rnWe hebben weer op het strand gewandeld, rondje vuurtoren gedaan. Ik heb samen met Inge en Pepper een hele spannende tocht gehad rondom het park waar we zaten. Het was heel donker en zo helder dat je bijna de sterren uit de hemel kon plukken, heel indrukwekkend mooi. Het lukt alleen nooit om er mooie foto’s van te maken. Dus moet je maar op mijn woord geloven en anders kun je het altijd nog even navragen aan Inge ;)rn
rn

rn

rn

rn


rnWe zijn ook naar het Maritiem en Jutters museum geweest. Er was een route uitgestippeld die je moest volgen om zo oude dingen te zien, oude kanonnen, oude boten, oude huisjes en nog veel meer. Ze hadden daar de oude schepen van vroeger in een grote vitrine neergezet, zag er best leuk uit. Ook hadden ze een jutters museum, ik had gehoopt op mooie flessenpost, maar het was echt allemaal troep wat je zag. rn
rn

rn

rn

rn


rnIk heb paard gereden, en op wat voor een paard, een hele hoge! Inge haar oude paardje staat op Texel, Wettmar heet hij. Samen met het neefje Marijn gingen we dus paard rijden. Hij ging op de pony Lucky en ik mocht op Wettmar rijden. Vroeger gingen we altijd vanaf de camping naar een manege om een pony te rijden, leuk. Maar dit was even andere koek. Eerst heb ik samen met Bart zijn tante het paard geborsteld en even de hoeven uitgekrabd. Ze geven gewoon hun been als je de voorpoot hebt gedaan. Daarna kon hij opgezadeld worden en was het tijd om het grote paard te bestijgen. Ja, daar had ik wel een zetje bij nodig, maar toen ik erop zat dacht ik meteen, WAT HOOG!! Het paard is zo’n 180 hoog, middel dan hè en het hoofd nog niet meegerekend! Maar het was erg leuk om erop te rijden. rn
rn
rn

rn

rn

rn


rnToen we terug kwamen bij onze huisjes hadden we nieuwe buren gekregen. Bart z’n broertje en zijn vriendin en Bart zijn nicht met haar man, kleine en hond waren ook gekomen. Samen zouden we oud & nieuw gaan vieren. Na het eten en de afwas gingen we met zijn allen op de duin achter ons huisje het oude jaar uitzwaaien met wat sterretjes. Ook werd er alvast wat siervuurwerk afgestoken. Om 00:00 uur hebben we elkaar Nieuwjaar gewenst en hebben we van een mooie vuurwerkshow genoten. Zo mistig als het was in heel Nederland, zo helder was het op Texel!! We konden alles mooi zien en hebben genoten van het vuurwerk. De 100.000 klapper maakte niet alleen veel lawaai, maar ook veel rommel.rnrnOp nieuwjaarsdag was het erg koud buiten, Bart was met een aantal Risk aan het spelen (een kort potje van 4 uur?!) en ik ging met een aantal en de kids voetballen. Het was zo koud dat we daar snel mee klaar waren. Er werd in een huisje een mooi vuurtje gemaakt en de marshmallows werden op tafel gelegd. rnrnOok heb ik nog geshopt met de meiden. (Mirjam, Inge en Mariska) en nieuwe handschoenen gekocht. Op de dag van ons vertrek werd Bart s’morgens heel vroeg wakker met flinke koorts. Bijna iedereen was al wel ziekjes geweest en nu tijd voor Bart. We zijn toch nog naar huis gereden (onder invloed van paracetamol hebben we het thuisfront bereikt!)rnrnVakantietje geslaagd op naar een volgende keer! Texel begint langzaam maar zeker toch een favoriet eilandje te worden!rnrnOM de bovenstaande kleine plaatjes iets groter te bewonderen raad ik je aan om even een blik te werpen in het Foto-Album. Daar staan nog wat meer foto’s, niet allemaal van het weekend. Klik hier om naar het Foto-Album te gaan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

64 + = 74

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.