Persoonlijk

Theorie (auto) gehaald!!

Okay, nu ik deze stap heb gehaald wil ik iedereen wel laten weten dat ik al een aantal weken bezig ben met rijlessen. Om de boel niet te ‘jinxen’ heb ik er expres niets over verteld. Maar ik heb afgelopen maandag mijn theorie gehaald!! In 1 keer! Wat was dat stressvol zeg. Maar wat was ik blij toen ik hoorde dat ik mocht blijven zitten.Ik was helemaal alleen naar het CBR gefietst. Daar kwam ik Joyce met wat vrienden tegen en die hadden met zijn 3-en ook net hun theorie gemaakt. Ik zou na hun zijn *spannend*. Ik was natuurlijk vet op tijd, 40 minuten te vroeg, en had gelukkig nog wat afleiding dat hun er waren. Van hun 3, was er maar 1 geslaagd. Maar toen hun weggingen sloegen de zenuwen echt toe.

Had ik wel goed genoeg mijn best gedaan? Wel goed genoeg geleerd? Wist ik het allemaal nog wel? Op dat moment gierden de zenuwen door mijn lijf. De kunst was om rustig te worden, de grote vraag, hoe?! Ik had mijn theorieboek erbij gepakt (die ik van Mariska mocht lenen.) en begon er nog wat door te bladeren. Ik las wat dingen en bleef op mijn horloge kijken hoe laat het al was. De tijd had niet echt de behoefte om sneller te gaan.

Er kwamen 2 mensen bij me aan tafel zitten (ik denk dat het moeder en dochter waren). Maar een van de 2 moest ook voor haar theorie. Het gaf me in elk geval weer wat extra afleiding. Het was tijd, om half 11 mochten we het hok naar binnen en plaats nemen achter je tafeltje, tafel 41 was de mijne. Er kwamen 3 testvragen om te kijken of je knoppen het wel doen, daarna 50 theorie vragen en nog 5 vragen die niet mee zouden tellen voor je examen. De eerste 3 had ik goed. Ik was opgewarmd, maar zoooo zenuwachtig. Even diep adem gehaald en gaan met de banaan.

Na de test moesten we wachten, wachten en wachten. Goh wat duurden die 10 minuten weer lang. Toen we weer naar binnen mochten werden de tafelnummers genoemd van degene die het niet hadden gehaald. Ik zat op 41 en ze stopte bij nummer 39! Oh god, ik had hem! Ja toch? De twijfel kwam, klopte dit wel? Ik was helemaal in shock! Ik had 44 punten, 6 fout en meer fouten mocht je niet maken!

Omdat slimme ik mijn pasfoto vergeten was (zelfs pasfoto’s maken) moest ik snel naar de stad fietsen om daarna terug te gaan om mijn papiertje op te halen). Ik was zo blij dat ik dit had gehad!! Nu het rij examen nog. Maar eerst nog een paar lessen. Ik vertel lekker niet wanneer ik af mag rijden, dat lees je dan vanzelf. Of hoor je vanzelf wel. Haha..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.