Tuin &zo

Voortuintje gepimpt

De mensen die al wel eens bij ons zijn geweest weten dat we vorig jaar onze voortuin flink onder handen hebben genomen. Alleen moest er nog een kleins tukje worden gedaan, het stukje naast de schuur. Het aller eerste stukje als je ons paadje oploopt (die we delen met de buuf natuurlijk). Vandaag precies 3 maanden geleden (op 5 mei 2008) heb ik deze onder handen genomen. En afgelopen vrijdag heb ik hem weer eens bijgewerkt.

Op de foto hierboven zie je hoe ik hem ongeveer had ingericht. We hadden nog een oude hortensia, zo rot en breekbaar als het maar kon. Maar zo hoopvol al sik ben, heb ik hem een 2e leven willen geven. Al vrij snel kwamen er frisse blaadjes aan te zitten en leek het erop dat hij zelf ook hoop had gekregen. Aan de zijkant staan van die kleine buxus struikjes en vooraan nog een struikje, maar ik heb geen idee hoe het allemaal heet. Vrij kaal nog. Achter hebben we nu ook bloembakken aan de schutting hangen waar we misschien wat planten naar de voortuin erbij gaan doen.

Zojuist heb ik de tuin even weer op de foto gezet. Afgelopen vrijdag heb ik flink onkruid lopen plukken en alles even opgeruimd in de voortuin. Inmiddels staat de hortensia heel mooi in de bloei, wel nog aan de rotte takjes, maar er is ook her en der nieuw groen te vinden. De plant vooraan doet ook zijn best. Links voor staan bloemen (ofzo) het lijken wel vetplantjes. Er stonden ineens 3 voorin de tuin, spontaan komen bloeien. De buurvrouw (de tuin expert) wist te vertellen dat het rond september in bloei zou staan en dat er roze bloemetjes uit zouden komen.

Helemaal achteraan bij de schuurwand heb ik zo’n paastak geplant, hopelijk komt daar ook een mooi boompje uit. Leuk tuinhekje ook hé?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 72 = 74

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.