Tuin &zo

Ons nieuwe gras en grasmaaier

Zo’n twee weken geleden hebben wij ein-de-lijk nieuw gras in de tuin gekregen. Nee, geen geouwehoer met het oude gras eruit, egaliseren, graszaadjes erin mikken en strategisch af te zetten zodat de vogeltjes eraf zouden blijven. Nee, tegenwoordig heb je het veel handiger, je koopt kant en klare grasmatten die er ook nog eens in gelegd worden. En nu hebben we prachtig mooi groen gras! Ik heb het nog nooit zo groenig gezien, bij ons in de tuin dan. Check het zelf maar eventjes…

Op deze foto’s kan je ook nog zien dat de tuinman onze achtertuin weer mooi heeft gemaakt. Natuurlijk moest er ook een nieuwe grasmaaier komen, die ook extra lief ons gras moet gaan kortwieken. Dat heeft Bart vandaag ook gedaan. Niet meteen heel kort, gewoon even de ‘dooie’ puntjes eraf halen.

We hebben het gras er door het bedrijf tillema in laten leggen. De hovenier nam het oude gras ook allemaal weer mee, dus blijf je ook niet met de rommel zitten. In totaal hebben we 19 graszoden erin gekregen. Twee weken lang hebben we er niet op mogen lopen. Ik heb geen website gevonden van het bedrijf zelf, maar wel een andere link. Binnen een paar uurtjes was het al gepiept.

Kijk, onze nieuwe grasmaaier, istie niet mooi oranje? En laat het nou toevallig ook Koninginnedag zijn. Wat een mooi toeval!

Ook nog even een kiekje van de mooie grote varens in de tuin en onze ‘open haard’ voor buiten. Die nog even een plekje moet gaan krijgen.

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.