Beestenboel

Cursus met Pepper, ‘Basis II’ afgesloten

Vandaag hebben we, Pepper en ik (Bart stond aan de kant toe te kijken als onze trouwe fan), ons examen gehad voor Basis Cursus 2, bij de SHG Hondensport. Het vervolg op de Basis Cursus I. De afgelopen 3 maanden hebben we een aantal nieuwe oefeningen geleerd en daar werden we vandaag op beoordeeld. In totaal 10 onderdelen waar we door moesten lopen. Aan het einde kregen we weer te horen of we door mochten naar een volgende groep. Of dat het misschien beter was de cursus over te doen.nnnnNou, wij zijn door naar GG I. Gedrag en gehoorzaamheid staat het voor. Maar nog even de punten die we door moesten lopen:rn- Volgen (langzame pas – gewone pas – looppas)rn- Wendingenrn- Slalom (los)rn- Staanrn- Zit met afleidingrn- Af met afleidingrn- Zit en blijf (1 minuut)rn- Af en blijf (2 minuten)rn- Hier – voorzitten – aan de voetrn- Speels apporteren met afgevenrnrnOp bijna alles hebben we een voldoende gekregen. Ik had alleen bij de slalom (los) snoepjes in mijn hand en dat mocht niet. Normaal doe ik dat niet, maar ik wilde dat ze goed haar best deed! Stom, stom, stom! Dat werd dus matig beoordeeld. Bij het commando zit en blijf ging ze op een gegeven moment staan. Dat is matig/voldoende beoordeeld. Af en blijf ging wel goed en dat moest 2 minuten! rnrnOok kregen we nu weer een beoordeling op het gedrag van de hond: “Leuke hond. Doet alles wat je vraagt. Niet teveel meer met voedsel doen. Doe zelf leuker om aandacht te krijgen”. Ik vond mezelf hartstikke leuk doen, maar okay! We gaan er aan werken. Ook kregen we een advies: “Ga door naar GG I”. rnrnWij staan dus volgende week zaterdag weer om 9 uur op het veld. Weer of geen weer, we gaan weer een stap verder. Nu moet alles nog strikter en strenger. We kijken hoe het gaat en of het ook leuk gaat. We zijn in elk geval nog steeds een goed team samen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.