Persoonlijk

JEUJ! Ik heb mijn rijbewijs

Vanmorgen was het dan zover, ik stond een uur te vroeg klaar om te gaan rijden. Maar ik was er in elk geval klaar voor! Om 10:30 ging ik nog even 50 minuten rijden even wennen. Ik moet zeggen dat ik al best nerveus was en mijn benen af en toe als elastiek aanvoelden. Degene voor mij afgezet en nog even wat door Groningen crossen. Bij het CBR aangekomen moesten mijn rij-instructeur en ik nog 20 minuten wachten.Hij ging roken, ik zat te stressen. Op dat moment zou je bijna gaan beginnen, haha. Toen was het tijd! We liepen een kamer in, tafel 2 moesten we zijn. Daar zat mijn examinator. We hebben nog een beetje met elkaar gesproken en zijn aan de rit gegaan. Het ging wel okay met de zenuwen.

We reden eerst door Vinkhuizen, beetje links beetje rechts, keren op de weg. Na de keer opdracht moest ik vertellen waarom ik dat op die manier had gedaan. (Ik reed een parkeerplaats op en reed achteruit weer de weg op zeg maar). Ik nam natuurlijk minder ruimte in beslag, ging sneller, makkelijker. De examinator zei meteen van, dan gaan we weer verder. Niets door laten schemeren of hij het goed vond of niet.rnrnNadat we nog even door Vinkhuizen hebben gereden gingen we op weg naar Hoogkerk. In het begin stopten we en ging hij mij een route uitleggen, cluster route ook wel genoemd. Ik moest over de brug links, 3 rotondes, over de A7. Oftewel richting het Julianaplein. Nou, aan de rit. Ik voelde ook de zenuwen wegzakken omdat ik wist waar we heen moesten. Scheelt wel een hoop hoor, dan dat je hoort we gaan links we gaan rechts enzo.

Hoogkerk was ik zo door, rotondes gehad en op de A7 aangekomen moest ik de eerste afslag eraf. Weer terug naar het CBR. De grote rotonde ging goed!! En de rest van de rit ook wel. Aangekomen bij het CBR moest ik de auto uit terwijl de examinator en rij-instructeur even gingen ‘roddelen’. We gingen de ruimte weer in wat de examinator de slachttafel of slachtveld noemde. Ik zei dat ik er niet zo van onder de indruk was, hij lachte en zei dat hij het goed vond dat ik niet bang was, haha. Meteen zei hij dat ik was geslaagd. Oh wat was ik blij!!

Buiten stond Bart op me te wachten en heb ik mijn rij-instructeur Marcel bedankt met een doosje Merci. Ik kreeg van Bart een doosje met daarin een eigen setje sleutels van onze auto en een leuke sleutelhanger, “For a Happy Driver”.

Vet cool! Maandag kan ik pas terecht op het Gemeentehuis, dan duurt het nog 5 werkdagen voor ik mijn rijbewijs pasje op kan halen. Dat is wel erg jammer!!

MAAR IK HEB HEM WEL GEHAALD!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26 + = 29

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.