Games & Tech

Review: Casual Mania (NDS) @ Female-Gamers

Een must have voor de vrouwelijke gamer die dol is op casual games. De game bevat vier van de hipste casual games die je een hele tijd zoet zullen houden. Ik heb de game voor de Nintendo DS mogen spelen en wil mijn ervaring met jullie delen.nnnn

rnZoals al bekend was, bevat Casual Mania de volgende casual games, Zoek en vind, 3-op-een-rij, marble popper en time-management. Het principe van de games is voor vele wel duidelijk. Maar mocht je het nog niet helemaal weten is het boekje dat bij de game word geleverd een uitkomst. rnrn

rnAls je de game opgestart hebt, staan er mini-logo’s die de game aanduiden. Even wennen, vaak staat er wel een tekst bij wat welke game is. Maar als je op één klikt is het alsnog wel te wijzigen voor je echt start met spelen. Het ziet er allemaal goed uit, geen rare pixels, mooi strak! Zoals je graag wilt zien in een game. Zelfs bij het time-management spelletje vond ik het er voor de game best goed uit zien. Mooie heldere kleuren.rnrn

rnJe kunt makkelijk een game starten, verder gaan waar je was gebleven en uiteindelijk ook weer afsluiten. Je maakt constant gebruik van je stylus, wat ik persoonlijk af en toe jammer vond omdat ik gewoon met de pijltjes toetsen heen en weer wilde slepen tijdens de 3 op een rij. Dit ook omdat ik het idee had dat je af en toe heel goed moet klikken en soms iets harder drukken om een object te slepen. Alsof het niet helemaal strak is afgesteld, maar dan gewoon even een nieuwe poging doen.rnrn

rnTijdens je bezoek aan het museum om de objecten op te sporen miste ik heel erg een hint knop! Je scrolt als het ware met je stylus door de ruimte op zoek naar wat je moet hebben. De lijst kun je op je bovenste scherm vinden. Alleen had ik af en toe wat moeite iets te vinden en dan moet je door blijven zoeken tot je erbij neervalt. Een hint knop is altijd wel gewenst in deze games.rnrn

rnBij time-management is het stressen geblazen en heel fijn dat je je level opnieuw kunt spelen. Telkens krijgt je shop een update en moet je sneller en vaker schoonmaken omdat het steeds drukker aan het worden is. Eigenlijk is een time-management geen relaxte game, het is stressen en hard werken, maar wel leuk als je de level gehaald hebt en een nieuwe uitdaging kunt starten. Als je de level gehaald hebt krijg je op je bovenste scherm ene puzzelstuk van de puzzel hetzelfde bij de 3-op-een-rij game. rnrnEen leuke game voor de Nintendo DS, je kan hem overal mee naartoe nemen en stoppen wanneer jij wilt. rnrnScorernrn- Gameplay: 7/10rn- Fun: 8/10rn- Levensduur: 6/10rn- Graphics: 7/10rn- Geluid: 7/10rn- Originaliteit: 7/10rnrnTotaal score volgens reviewer: 7.0
rnRichtprijs € 30,00

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.