Games & Tech

Review: Familie Spellen Avond 2 (NDS) @ Female-Gamers

Partygames vind ik erg leuk, toen ik hoorde dat er een nieuwe familie spellen avond game uitkwam was ik gelijk enthousiast. Deze keer kwam er ook ene versie voor de Nintendo DS en daar gaat deze recensie over. De games die je kunt spelen komen uit de Hasbro (bord)spellen collectie die nu ook virtueel te spelen zijn.nnnn

rnrnAls gameshow host hebben we Mr. Patatohead! Die ken je misschien wel van Toy Story, of wellicht een ander iets. De Nintendo DS versie bevat een aantal minigames,rn- Zeeslagrn- Bop it!rn- Vier op ’n rijrn- Dokter BibberrnrnDaarnaast is er nog een soort trofeeënkast waar je items kunt vrijspelen en een partymodus. Opzich wijzen de minigames voor zich. rnrnZeeslagrnPlaats je boten op het veld en ga omstebeurt bombarderen tot je als eerste alle schepen van je tegenstander hebt laten zinken. Je hebt verschillende optie som de game te spelen wel of geen ultrabommen, of het aantal potjes bepalen beste van 3 of beste van 5.rnrn

rnrnBop it!rnDit is een compleet nieuwe game voor mij. Na het boekje, waar de uitleg in staat, doorgenomen te hebben kon ik het al iets beter begrijpen. Je hebt een object in je scherm en moet op de maat van de muziek (zo snapte ik het) met je stylus het object laten bewegen. Na enkele pogingen en één keer een punt gehaald te hebben, ben ik maar weer een volgende game gaan spelen.rnrnVier op ‘n rijrnEen haatspel! De tegenstander speelt vals en is gewoon te goed. Of heeft gewoon meer ervaring, maar heb nog geen slachtoffer gevonden om het tegen op te nemen. Het principe is voor iedereen wel duidelijk, zorgen dat je vier van dezelfde kleur schijfjes op een rij krijgt, dit kan horizontaal, vertikaal of diagonaal. rnrn

rnrnDokter BibberrnOndanks dat ik een grote volwassen vrouw ben, slaakte er in mijn buik een klein * jeej* kreetje toen ik dit ben gaan spelen. Je moet met je stylus meneer Bibber opereren, hij heeft allerlei rare fratsen in zijn lichaam die eruit moeten. Net als bij het gewone spel is een vaste hand raadzaam. rnrnAls je een bepaald aantal keren een spel hebt weten te winnen of het tegen de supergeniale computer opgenomen hebt en gewonnen dan speel je items vrij. In eerste instantie dacht ik dat ik nieuwe games vrij zou spelen, maar het zijn items. Een vaas is de eerste die ik vrij heb weten te spelen, je kunt er helemaal niets mee. Maar het is wel een uitdaging om alle items vrij te spelen. Daar ben je zeker wel een hele tijd zoet mee. rnrn

rnrnMaar wat dacht je van de functionaliteit van het spel? Kinderen in de auto, DS in de handen en laat ze maar vier op een rij tegen elkaar spelen of zeeslag, die kunnen zich een hele tijd hiermee vermaken. Ik vind het zelf wel leuk om eens de games gespeeld te hebben, maar zeeslag is zeker een game die ik af en toe nog eens zou gaan spelen. De andere spellen zijn eigenlijk net iets te kinderachtig voor mij, die zo eind 20 is. Een beetje jeugdsentiment games.rnrn Scorernrn- Gameplay: 8/10rn- Fun: 8/10rn- Levensduur: 6/10rn- Graphics: 7/10rn- Geluid: 7/10rn- Originaliteit: 8/10rnrnTotaal score volgens reviewer: 7.3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 9 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.