Tuin &zo

Ons zwembad in de tuin

Eind juni/ begin juli heb ik wat geklaag aangehoord van Bart. Het was aldoor zo warm, hij wilde een zwembad. Maar dan weer niet en dan weer wel. Daarnaast wilde hij zich af kunnen koelen tijdens werkdagen, even snel in de pauze. Want boven is het snikheet, dus dat was geen pretje voor Bart. Toen hij op dinsdag in Apeldoorn was, ben ik eens aan de slag gegaan met een zwembad bouwen.
De maandag er voor was ik al snel in mijn pauze bij de Action geweest waar ik een zwembad had gekocht. Ik zag een grote opblaaskrokodil en die wilde ik ook mee hebben voor Bart en heb uiteindelijk nog een zwemband gekocht.


Dinsdagochtend ben ik naar de bouwmarkt gefietst met mijn moeder. Onze tuinslang is lang, maar niet zo lang dat hij vanuit huis (het kraantje buiten nog afgesloten, no way dat ik hem aan ga zetten onder het huis) tot achter in de tuin kon komen. Ik moest dus ook een nieuwe tuinslang halen. Zo gezegd zo gedaan had ik de benodigde artikelen en de benodigde korting geregeld bij de Praxis en kon ik op weg naar huis.


Als eerste de boel aangeveegd, het zeil neergelegd op de grond, het zwembad uitgepakt en neergezet. Toen kon ik gaan oppompen. Nou, ^%@$^$ dat ging niet snel. Ik was helemaal bekaf en moest nog zoveel doen! De aansluiting op de kraan paste niet, dus ik snel nog langs de Action om een dingetje te regelen zodat de slang wilde blijven zitten. Lang leve de Action voor hun zeer uitgebreide assortiment!!


De kraan partij aangesloten en het vullen kon beginnen. Nadat er eerst een flink waterballet plaats heeft gevonden ging het daarna redelijk snel. Ondertussen de krokodil opblazen en in het water gelegd. Toen ik op MSN keek zag ik dat Bart al offline was, dus snel aan Stefan gevraagd hoe laat hij was vertrokken.. Hij kon echt elke seconde thuis komen.. Snel alle dozen wegwerken, handig een berghok in de keuken. Alle bewijsmateriaal wegwerken en ik was net op tijd klaar met opruimen toen mijn man weer thuis kwam.


Ik vroeg hem om de groene container om te willen rijden, omdat ik in de tuin had gewerkt. Nou, alsof je een kind in de snoepwinkel schuift en hem uit laat kiezen, zo voelde ik me ongeveer en zo keek Bart uiteindelijk toen hij het zwembad zag. Prachtig!!


Hij heeft hem ook nog uitgetest, maar het water was nog behoorlijk fris, wat een bikkel! Het ging niet geheel vrijwillig hoor het water ingaan, maar blijkbaar was de krokodil hem zat?! De foto die ik toen heb gemaakt is fantastisch, maar blijft in privé bezit!

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − = 14

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.