Persoonlijk,  Vakantie

Vakantie Duitsland – Dag 1: Op weg naar Bispinger Heide

Het was maandag 23 augustus 2010, aan het einde van de ochtend toen Bart en ik op weg gingen naar Duitsland voor onze verdiende vakantie! Eerst Bouncer nog even bij mijn oma gedropt die op zou passen omdat hij wat ziekjes is. Nog even snel langs de supermarkt voor we op weg konden gaan naar Bispinger Heide.

Ons straatje

Ook deze keer hebben we gekozen om te bivakkeren in een Center Parcs huisje en zouden we dan wel kijken wat er in de omgeving te doen zou zijn. De rit was zo’n 300 kilometer en zo’n 3 uur rijden. Bart was gestart met rijden en na 2 uur mocht ik het overnemen. Handig hoor beide een rijbewijs en zo kon ik me ook leren redden tussen het rijverkeer en gedrag in Duitsland.

Living en een blik op de eettafel

We kwamen rond de klok van 3 uur (wat een timing!) aan en konden meteen doorrijden naar ons huisje, nummer 901. Het waren nieuwe huisjes!! De inrichting was vrij standaard, op een aantal dingen na. Op de foto’s kan je het wel zien hoe het huisje er van binnen uit zag.

Badkamer, wastafel, met in de spiegel mijn arm

Badkamer, het bad!
 

Badkamer, dakraam
 

Slaapkamer 1
 

Slaapkamer 2, met föhn en tv

Living met open haard en tv
 


Keukenblok met o.a. een vaatwasser

Nog meer keuken
 

Buitenterras

Omdat we op de eerste dag halverwege de dag al aankwamen hebben we onze spullen gedropt, en zijn we een kijkje gaan nemen in het zwembad. Een groot golfslagbad, een soort stroomversnelling en geheime gangen. Ook een buitenbad met de weg naar de wildwaterbaan, die best leuk was. Je ging buitenom, hobbel over hobbel en kwam binnen weer uit. De lucht betrok af en toe zo erg, dat het halve badpersoneel uitgerukt was om de boel buiten in de gaten te houden met het oog op onweer. Binnen waren ook verschillende glijbanen te vinden. Je kon gebruik maken van de zonnehemel enzovoorts (niet gedaan).

Pepper natuurlijk ook mee, kon mooi naar buiten kijken

Na het zwemmen zijn we het Center Parcs centrum doorgelopen, winkels gespot en uiteindelijk maar wat gaan eten. We gingen voor een Burger XXL. En XXL was deze, we hebben hem beide niet op kunnen krijgen. Was echt te ernstig zo groot. Je kon hem ook niet meer normaal vastpakken zo groot.

Bart, tijdschrift lezen
Pepper, ook een eigen stoel

In de avond nog voor de buis gehangen op de hoekbank die er was (wauw). Er waren in elk geval 2 Nederlandse zenders, RTL 4 en RTL 5, dus konden we een beetje fatsoenlijke tv kijken.

Lees hier over dag 2 van onze vakantie in Duitsland
Lees hier over dag 3 van onze vakantie in Duitsland
Lees hier over dag 4 van onze vakantie in Duitsland
Lees hier over dag 5 van onze vakantie in Duitsland

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

35 − = 29

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.