Interieur &zo

Ikea Ektorp hoes gekrompen in de was

NOU! Ik heb het voor elkaar… Wij hebben twee Ektorp banken van de IKEA. Helemaal fantastisch, zitten heerlijk, hangen heerlijk en zijn heel handig voorzien van een hoes die je kan wassen. Nu was dat in de afgelopen jaren dat wij de banken hebben niet nodig, tot er van de week een beest, ik gok Bouncer, op had gekotst… Ja, dikke vlek erin, mooi tijd om de hele meuk te gaan wassen. Omdat Marcel in het verleden wel eens een wasfoutje heeft gehad met zijn oude (witte?!) Ektorp, heb ik extra de waslabels gecheckt. Dus de belangrijkste twee dingen op 60 graden wassen, check! Niet in de droger, check!nnnnZo gezegd zo gedaan, Bart en ik doen de hoes om de bank, nadat deze is gewassen en gedroogd, en hoppatee, hij past niet meer in de zitting. Ook hangt hij ineens veel hoger boven de grond. Lekker dan!! Expres nog zo goed opgelet, gaat het alsnog fout! Het gekke is, de kussen hoezen passen eigenlijk nog wel… Het gaat dus puur om de bank zelf.rnrn

rn

Mooi wit zonder hoes.

rnDus de Ikea servicelijn even gebeld. Je hebt dus twee jaar garantie op de banken zelf, daar zitten we al ruim overheen. Maar op de hoezen krijg je drie jaar garantie, zitten we dus ook al overheen! Ik ben bang dat als ik op de bank ga zitten, de hoes zal scheuren of dat hij ineens nog meer ‘hoog water’ zal krijgen.rnrn

rn

Zoals die hoort, rood!

rnTja, en nu? De dame in kwestie raadde me aan om met de hoezen naar de Ikea te gaan en het daar door de medewerker te laten beoordelen. Dus dat staat op de planning. Het rotte is ook nog, dat ze deze kleur bank niet meer in de collectie hebben zitten. Wel een soortgelijke, maar die is net weer zo anders van kleur dat het zal vloeken bij de rest van het rood dat we in huis hebben…rnrnTo be continued!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

98 − 93 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.