Lifestyle

De administratie is een bitch!!

Soms is het wel nodig de administratie opruimen. Toen ik bij Peperzaken werkte vond ik dat wel leuk om te doen. Zal vast komen omdat het niet mijn persoonlijke administratie was. Deze laatst genoemde had wel even weer wat aandacht nodig! Met de komst van de kleine krijg je last van nesteldrang, opruimwoede en moet alles aan de kant. Zo moest ook de administratie wijken! Het was een bult werk, maar het is wel opgeruimd en er is nog een klein dingetje dat ik nog even moet doen.

De chaos op de keukentafel

Ik kwam tijdens een van mijn vele ‘ik surf op het internet’ sessies op de website van de Nibud terecht. Tijdens het bekijken van de website kwam ik natuurlijk allerlei bezuinigingstips tegen. Het kan de moeite waard zijn om er even een blik op te werpen natuurlijk. Op een gegeven moment zat ik maar zo in het stukje over de administratie en daar stonden tabbladen die je zou kunnen gebruiken om zo de boel weer op orde te maken.

Veel oude administratie!

Want met een eigen huis en allerlei rompslomp er omheen en de kleine op komst was de administratie wel aan een update toe. Voor 10 euro kan je deze tabbladen ook kant en klaar via de Nibud website aanschaffen, heel handig, maar valt niet onder het kopje bezuinigen!! Je kan ook een setje tabbladen via de Nibud uitprinten en gebruiken, maar dat vond ik zelf niet zo praktisch. Het is dan toch wel handig om met tabbladen te werken. Deze heb ik voor een habbekrats bij de Action gehaald.

Opgeruimd staat weer netjes!

Met een administratie die op orde is heb je een goed inzicht op je financiële zaken. Dus met deze tabbladen moet het helemaal makkelijk zijn. Ik heb zelf 20 tabbladen gekocht en deze bijna klakkeloos overgenomen van de website. Enkele heb ik anders gedaan, omdat dat weer beter bij onze persoonlijke administratie past. Het overzicht van deze tabbladen kan je via de volgende link vinden: Nibud.nl.

En zo zijn wij (ik dus!) bezig om de administratie op orde te houden. De mappen staan wel boven, wat het al snel een beetje chaotisch kan maken, maar daar word nog aan gewerkt!

Meer (leuke en handige) tips kan je vinden op de website van (ja, ja!) de Nibud.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.