Lifestyle,  Persoonlijk

Internationale dag van het Huwelijk & Valenijnsdag

Het is vandaag 14 februari, de dag die voor heel veel mensen bekend staat als Valentijnsdag. De dag waarop je jouw anonieme liefde een kaartje kan sturen waarbij je laat weten aan hem of haar te denken. Dit mag uiteraard anoniem! Het is vandaag ook de Internationale dag van het Huwelijk en ik ben lid van deze ‘groep’..


Lid van de groep gehuwde mensen dat is. Want bij het zoeken naar waarom deze dag in het leven is geroepen kom ik op onderstaand bericht uit, deze topt de Google pagina.

World Marriage Day / Wereld Huwelijk Dag. Iedere tweede zondag in februari. In 1983 in het leven geroepen door het religieuze Worldwide Marriage Encounter als eerbetoon aan het huwelijk tussen man en vrouw.

Een eerbetoon tussen man en vrouw.. Er is zoveel meer dan alleen een man en vrouw die kunnen daten en trouwen. Maar volgens het religieuze Worldwide Marriage Encounter gaat het voor hun alleen om de man en vrouw relatie. Hoewel na het rondkijken op de website er een referentie is naar ‘koppels’, willen ze benadrukken dat het voor hun gaat om de man en vrouw relatie.

Voor de huidige tijd is dit wellicht een achterhaalde boodschap. Want ik denk dan aan ieder die elkander lief heeft of het nu een man en man of vrouw en vrouw relatie is, als je maar gelukkig met elkaar bent kan iedereen deelnemen aan deze internationale dag. Toevallig hadden we het onlangs over trouwen met onze kinderen. Zij vonden dat twee vrouwen niet samen konden trouwen. Dus vroegen we of twee mensen die heel veel van elkaar houden wel samen kunnen zijn. Dat kon wel. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat mannen en mannen en vrouwen en vrouwen ook gewoon kunnen trouwen, zolang je maar van elkaar houdt!

Wat vertellen jullie aan je kinderen?

Deze maand zijn wij alweer 12,5 jaar getrouwd! Op 20-08-2008 zijn wij getrouwd en over 6 dagen is ons jubileum. We zijn al wel sinds 2002 samen, dus volgend jaar een intiem feestje omdat we dan 20 jaar samen zijn. Wat een highlights!

Happy Valentines Day

P.S. als je nog geen liefde hebt gevonden, morgen 15 februari, is het de dag van de betaalde liefde. I’m not judging!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.