Gezin & Familie

Het consultatiebureau, Lieke groeit!

Toen Bart, Lieke en ik thuis kwamen na de bevalling uit het ziekenhuis stonden binnen no-time de kraamhulpen (we hadden er ook een stagiaire bij) op de stoep. Ze helpen met de verzorging van de kleine, geven tips en nemen wat huishoudelijke taken van je over. Op het gebied van de verzorging van de kleine neemt na het vertrek van de kraamzorg het consultatiebureau het over. Zij houden de groei in de gaten en geven eens in de zoveel tijd een paar prikjes. Ook is er een inloop spreekuur waarin je de kleine kan wegen en laten meten…nnnn
rnEn dat hebben we natuurlijk ook bij Lieke gedaan. Na de geboorte valt elk kindje eigenlijk af en het mooie is dat ze op het geboortegewicht terug komen als de kraamhulp op het punt staat te vertrekken. Daarna is het natuurlijk de bedoeling dat Lieke verder groeit en om dat in de gaten te houden kan je naar het inloopspreekuur van het consultatiebureau. rnrnOmdat Lieke soms wat lastig is met eten (of drinken…) waren we erg nieuwsgierig of ze wel aankomt en groeit natuurlijk. Zo zien we inmiddels een stijgende lijn;rn

  • 28-02-2012 rnGeboortegewicht 3598 gram, 50 cm na twee dagen rn
  • 13 maart 2012rnEerste inloopcheck 3670 gram, 51 cm (misschien wel 52 cm, maar Lieke wilde niet helemaal meestrekken.rn
  • 20 maart 2012rnTweede inloopcheck 3810, 53 cm

rnZoals je dus kan zien gaat Lieke de juiste kant op! Weer lekker gegroeid en aangekomen. Volgende week is het tijd voor haar eerste prikje…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

80 + = 82

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.