Gezin & Familie,  Weekendje weg

Weekend Belgie geweest deel 2

Het eerste weekend van juni 2012! We zijn toen een weekend weggeweest met de familie van Bart, zijn opa & oma waren toen 55 jaar getrouwd! Veel foto’s, veel leuks gedaan, al was het bijna een wereldreis voor ons… Omdat het anders zo gigantisch lang verhaal (met veel foto’s) is geworden, heb ik het verdeeld in drie delen. Dit is het tweede deel, de zaterdag, de dag van het grootse avontuur!

Zaterdag
De dag startte met een spel. opa & Oma hadden een quiz in elkaar gezet en we werden in groepen verdeeld. We kregen allemaal een opdracht en moesten deze zo goed mogelijk voltooien. Dingen als, wat zeggen Opa & Oma vaak, wat doen ze in de sportschool, welke landen zijn ze op vakantie geweest etc. Erg leuk! Na een beraad van enkele minuten kwamen Opa & Oma meedelen dat we allemaal hadden gewonnen. Tijd voor de medaille ceremonie, toen ik nog op het idee kwam dat er een volkslied gezongen moest worden. Elke groep deed dit erg netjes! Ondanks dat er geen duidelijke winnaars waren, had mijn groepje toch de medaille met een gouden lint!

 

Fort de Aubin Neufchateau

 

 

Antitankblok C3

 

 

Locatie Knuppelstock

 

 

 

Daarna was het iets voor jezelf (gezin) doen. Bart en ik besloten dat ik die dag met de familie mee zou gaan en hij zou dan met Lieke in het huis blijven. Ze was (is!) nog zo jong, wilde er niet aldoor mee in de auto zitten en mee slepen. Dus ben ik met de directe familie op pad gegaan. We zouden wat rond rijden en besloten naar het Drielandenpunt (Nederland, België, Duitsland) te gaan. Zo gezegd zo gedaan. We zijn bij een paar plekken gestopt, hebben ons rot gelachen toen we bij een monument uit de oorlog waren, toen Inge op een ijzeren plaat stond, die een gigantisch geluid maakte. Alsof er een bom ontplofte en iedereen zich het grootje schrok! Een prachtige omgeving, veel heuvels en hoogte brachten ons na gigantisch vaak om moeten rijden bij het Drielandenpunt. Er was een of ander evenement in het centrum waar we in de buurt logeerden, waardoor we om moesten rijden. Maar het was op zijn Belgisch afgezet en de TomTom raakte helemaal van slag.

 

 

Het hoogste punt van Nederland!

 

 

Uitkijktoren

Bij het Drielandenpunt heb je niet alleen drie landen die bij elkaar komen, maar ook het hoogste punt van Nederland EN het doolhof! Wij zijn vroeger (mama, oma, Marcel en ik) ook eens op vakantie geweest in Limburg en toen zijn Marcel & ik hier ook in gegaan. Het leek mij wel leuk om dit weer te doen.

 

 

 

 

 

 

 

Dus samen met Mariska en S & A, zijn wij dit gaan doen. Binnen no-time waren we al verdwaald en liepen we tig keer langs dezelfde struiken, bordjes en werden we er lichtelijk gek van. Telkens als we een andere route namen kwamen we weer niet in het midden uit. We bleven proberen en proberen, maar ik heb het opgegeven en de andere drie meegesleurd en vals gespeeld! We zijn over een hek heen geklommen en toen waren we in het midden, YES!! Ook toen we in de toren stonden konden we het niet voor elkaar krijgen om de weg te vinden. Tja, een doolhof is toch echt een doolhof! De uitgang vinden was een eitje.. We hadden ons voorgenomen niets over het vals spelen te zeggen tegen de anderen, maar Mariska had hier toch wat moeite mee en biechtte alles snel op (hihi!). Het was ook gewoon erg pittig! Na ons grote avontuur, want dat was het, zijn we weer naar het huis gereden. Die avond hebben we ge-BQQ-ed en was het voor een aantal tot laat erg gezellig.

Lees hier over dag 1 in België
Lees hier over dag 3 in België

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

84 + = 88

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.