Kijk & Luister

Serie: 2 Broke Girls

Ooh, ik heb een leuke nieuwe serie gevonden! 2 Broke Girls. Er zijn inmiddels al twee seizoenen uitgezonden en de derde zal dit jaar nog verschijnen. Maar waar gaat het eigenlijk over?

De titel verklapt natuurlijk al wel wat, het betreft twee meiden die blut zijn. Max (donker haar), die al jaren in een diner werkt en hiernaast ook nop oppast moet elke keer weer de touwtjes aan elkaar knopen om rond te kunnen komen. Caroline (blonde dame), was knetterrijk, maar door wat fratsen (fraude) van haar vader heeft ze niets meer en komt ze bij Max in de diner te werken en zo ontstaat een vriendschap voor het leven. Oh, het paard Chestnut mag natuurlijk niet ontbreken.

Al snel starten ze samen met ‘Max’s Homemade Cupcakes’ en proberen ze dit bedrijfje van de grond te krijgen. Het doel is om 250.000 dollar te verzamelen om deze droom werkelijkheid te maken. En aan het einde van elke aflevering zie je hoe de stand van zaken is, is er iets bij, af of is het gelijk gebleven?

Max is cynisch en zegt wat je vaak denkt hardop. Dat maakt haar leuk! Caroline staat haar mannetje wel tegenover Max en het is zo leuk om te zien hoe ze reageert op de wereld van de gemiddelde mens om rond te komen. Naast Max en Caroline zijn er nog een aantal acteurs die de serie ook leuk maken, check de cast ook hier. Zo heb je Oleg, de chef in de diner, Han Lee, de (te kleine?) eigenaar van de diner, Earl, de kassier in de diner en hun bovenbuurvrouw Sophie!

Inmiddels zijn er al twee seizoenen geweest en start de derde (jeej!) op maandag 23 september. In Nederland is het ook al op tv geweest. Zo was het eerder te zien vanaf maart 2012 op NET 5. Deze stopte na zeven afleveringen met uitzenden. En sinds oktober 2012 zendt Veronica de serie weer van voren af aan uit. Daar zijn ze (ik heb vandaag gekeken) aan het einde van het eerste seizoen. Over wanneer de serie verder zal gaan op de Nederlandse tv is niets te vinden.

Ik kan in elk geval niet wachten tot het derde seizoen in september. Meer weten? Check dan de volgende websites:

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

79 − = 73

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.