Games & Tech

Review: De Sims 3: Exotisch Eiland (PC) @ Female-Gamers

Voor Female-Gamers.nl heb ik een review mogen schrijven over de game De Sims 3: Exotisch Eiland. Als ware Sims fanaat was ik hier natuurlijk erg blij mee en kan je mijn bevindingen en ervaring hieronder lezen. Het typische Nederlandse weer maakt een hoop goed als je een dagje rondbrengt in de nieuwe uitbreiding van De Sims 3, Exotisch Eiland. Eens kijken of mijn zeebenen ook zo stevig zijn in de game zelf.nnnn
rn

rnAls eerste maak je kennis met een nieuwe buurt die bestaat uit een aantal eilanden. Er zijn geen bruggen, maar genoeg watertaxi’s die je graag overbrengen. Maar je kan ook gebruik maken van je jetski, waterfiets of een bootje. Want in deze uitbreiding wil je gewoon op het water leven!rnrnJe kan gaan wonen op de gewone kavels zoals we gewend zijn van de eerdere uitbreidingen. Maar nu kan je ook half op het water en half op land bouwen. En nog unieker, een woonboot! Deze is beschikbaar in verschillende maten en vanaf niets op te bouwen tot iets leuks. De woonboot schommelt lekker hen een weer op mijn scherm, in mijn lichaam is het mijn maag die ook meedraait. Ook kan je met je woonboot lekker gaan varen en voor anker gaan bij een duikplaats.rnrn

rnWant ook duiken is iets nieuws voor De Sims franchise. In De Sims 1 was er wel een soort duik tank, maar dat is niet te vergelijken met wat je nu kan doen. Om te kunnen duiken moet je deze vaardigheid onder de knie krijgen. Dit kan je doen door de beginselen te leren in het wetenschapslaboratorium. Maar je kan ook aan de slag gaan door veel te snorkelen. Er zijn een aantal duikplaatsen beschikbaar waar je steeds beter voor moet kunnen duiken voor je er gebruik van kan maken.rnrn

rnAls je eenmaal onder water bent kan je genieten van vissen, die je ook kan vangen, schatten zoeken, grotten ontdekken en wie weet kom je zelfs een Zeemeersim tegen. Oh, en pas op voor de haaien! Je Sim zal het niet droog houden als ze oog in oog staan met deze grote vissen. Bij mij waren de Zeemeersims volop te vinden, maar bij mijn schoonzusje in haar exemplaar van de uitbreiding dus totaal niet. rnrn

rnIn de nieuwe wereld zijn verschillende wolkendekens te vinden en hieronder schuilen verschillende eilandjes. Je kan deze ontdekken door bijvoorbeeld een schatkaart. Maar mijn schoonzusje heeft er eentje weten te ontdekken toen ze met haar Sim terug kwam van de universiteit en er per ongeluk langs vaarde. Je krijgt dan de mogelijkheid om het eiland te kopen.rnrn

rnJe kan dan een huis bouwen op je zojuist ontdekte eiland, of een resort. Maar er zijn ook al bestaande resorts die je kan kopen of eentje op het vaste land bouwen. Het beheren van een resort is absoluut mijn favoriete bezigheid in deze uitbreiding. Het duiken is leuk en ziet er mooi uit. Maar het beheren van een resort en deze blijven verbeteren vind ik een leuke extra bezigheid. Ook om te weten hoe gasten er over denken. Ze zijn verschrikkelijk eerlijk en steken hun mening niet onder stoelen of banken. Dus als je nog iets mist in je resort, dan zul je dat zeker van ze horen. Je kan dus blijven upgraden en wie weet het zelfs schoppen tot een vijf-sterren hotel. Je kan alles makkelijk beheren en personeel aannemen als je dat nodig vindt.rnrn

rnWederom ziet het er allemaal weer prachtig uit, de buurt is mooi ingericht, er staan mooie huizen en allerlei voorzieningen zijn aanwezig. En je kan overal zo heen reizen met een watertaxi. Voor deze review heb ik mijn uiterste best gedaan om zoveel mogelijk te ontdekken en te proberen, maar dat is me niet gelukt. Zo heb ik nog steeds geen eiland weten te ontdekken, heb ik nog maar twee van de vier delen van de schatkaart. Maar heb ik wel veel Zeemeersims gevonden en een vijf-sterren resort is ook nog steeds in de maak. Zo blijft de uitbreiding erg vermakelijk en is niet alles snel gehaald of gevonden om de levensduur en uitdaging erin te houden.rnrn

rnNaast alle nieuwe features zijn er ook nog nieuwe kapsels voor de dames en heren, nieuwe outfits en accessoires. Meubels zijn er niet zo heel erg veel. Maar er zijn wel wel weer wat nieuwe items die een must zijn voor je resort. Want wie wil er nu geen waterval bij het zwembad? Of een zwembadbar? Of een vuurloop? De nieuwe baan als strandwacht kan leuk zijn, maar een ware Baywatch is het ook weer niet. Je loopt of rent over het strand en dat is eigenlijk alles wat je doet. Ik heb nog niemand hoeven redden in elk geval, maar ik blijf het proberen.rnrnHet is een en al avontuur en nog zoveel te ontdekken. En in combinatie mer andere uitbreidingen en accessoires pakketten kom je de zomer wel door met De Sims 3: Exotisch Eiland.rnrnPatricia’s Score:rnrnGameplay: 9/10rnFun: 10/10rnLevensduur: 8/10rnGraphics: 9/10rnOriginaliteit: 8/10rnrnTotaalscore volgens reviewer: 8,8

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 − 53 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.