Apeldoorn,  Dagje Uit!,  Persoonlijk

Ik ben welkom in Apeldoorn

Laten we even voorop stellen dat ik Gronings ben en altijd zal blijven, toch is het fijn om in een andere stad welkom geheten te worden. Door de Burgemeester nota bene, niet persoonlijk maar wel middels een briefje en wat kleine hebbedingetjes. Bart heeft al eens in Apeldoorn gewoond en is dus minder welkom dan ik ben, het zal wel voor ons allemaal zijn maar mijn naam stond er in elk geval op.

Ik weet nog wel dat toen Bart naar Groningen kwam verhuizen hij ook wel een Welkom in Groningen pakket heeft gekregen. Dit is alweer zoooo lang geleden dat ik echt niet meer weet wat er in zat.

welkom_apeldoorn1
In elk geval was dit mijn pakketje met de welbekende Nee-Ja stickers voor de (folder) spam in je brievenbus, een pen, notitieblokje, een plattegrond van Apeldoorn (handig!) en een briefje van de Burgemeester.

welkom_apeldoorn2
Ook werd er een ‘Welkom in de Buurt’ pakket in de brievenbus gemikt! Leuk initiatief ook voor bedrijven om aan mee te doen. In dit pakket zaten verschillende kortingsbonnen verdeeld in de categorieën lekker, handig, leuk en mooi.

krant_zondag_apeldoorn_open
De eerste dag dat we in Apeldoorn neergestreken waren moesten we boodschappen hebben. In december hadden we in Groningen elke zondag koopzondag vanwege al die feestdagen en dat werd vanaf januari ook doorgevoerd. Daarnaast was onze supermarkt ook elke zondag open en deden we dan vaak boodschappen. Tja, in Apeldoorn was dit dus niet zo! Geen stad open, weinig tot geen supermarkten open.

Ik denk dat de krant (op de foto) mijn gedachten heeft gelezen want al vrij snel ging de stad open op zondag en is het dus ook elke zondag koopzondag in Apeldoorn. Of ook echt alle winkels open zijn weet ik niet, heb dit nog niet gecheckt, erg hé. Maar er zijn wel meerdere supermarkten open op zondag en dat is heel erg fijn!

Zo voel ik me dus erg welkom in Apeldoorn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

57 + = 61

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.