Games & Tech

Review: Animal Crossing: Happy Home Designer (3DS) @ Female-Gamers

Een nieuwe favoriete game van mij nadat ik hem heb mogen reviewen is Animal Crossing: Happy Home Designer die ik voor Female-Gamers heb mogen reviewen. Je kan er eventjes mee bezig zijn of juist uren op los gaan door de huizen van de Animal Crossing personages op te leuken! Diverse voorwerpen en stijlen die je kan gebruiken. Check mijn review die ik heb geschreven!

Hmm? Wat zeg je? Oh de review moet online! Maar ik doe nog even gauw dit huisje… Oh en misschien nog eentje maar dan ga ik hem echt schrijven, okay? Goed, Animal Crossing: Happy Home Designer is lichtelijk verslavend en je blijft dus met je 3DS in je hand zitten en de Animal Crossing gemeenschap helpen om hun huizen opnieuw in te richten.

img_animal_crossing_happy_home_designer1
Ik mag beginnen bij Nook’s Homes en krijg direct een opdracht om iemands huis opnieuw in te richten. Er verschijnen een paar verhuisdozen met spullen die sowieso gebruikt moeten worden in de nieuwe inrichting. Verder kan je helemaal los gaan op het inrichten, hoewel ze wel aangeven wat voor thema ze leuk vinden, en hoe verder je in de game komt des te meer voorwerpen krijg je om uit te kiezen.

img_animal_crossing_happy_home_designer2
Zo kan je de vloer voorzien van en nieuw tapijtje en de muur van een mooi stukje behang. Natuurlijk mogen meubels niet ontbreken en kan je aan de slag met bedden, stoelen, banken, kasten, tafels en een hoop accessoires die je ergens neer of op kan zetten. Bij elk Animal Crossing personage die je helpt met het (her)inrichten van zijn of haar paleisje krijg je een nieuwe lading voorwerpen die bij het thema van het personage passen.

img_animal_crossing_happy_home_designer4
In principe richt je vierkante hokjes opnieuw in, dit zal later nog uitgebreid gaan worden, van de Animal Crossing community maar al gauw komen hier ook tuinen bij en kan je ook de looks bepalen van het huis. Je kiest dan op een landkaart een kavel waar je het betreffende personage wilt laten wonen. Wat ik jammer vind is dat je de kavel die je al eens aan iemand hebt toegewezen gewoon weer uit kan delen, een klein dorpje bouwen had ik wel zo leuk gevonden.

img_animal_crossing_happy_home_designer5
Naast het inrichten van de tuinen en huizen krijg je van Isabelle (de burgemeester) de opdracht om een school opnieuw in te richten en natuurlijk valt dit zo in de smaak dat je een café, ziekenhuis en winkel in mag richten om het dorpje dat er is weer levendig te maken. Er verschijnen steeds meer personages, ik gok dat ze ook uit de eerdere Animal Crossing komen, maar dat heb ik niet zo vaak gespeeld en kan ik dus niet zeggen.

img_animal_crossing_happy_home_designer6
Elke dag start je in Nook’s Homes waar je een opdracht krijgt, tips (handboek) kan vinden en speciale opdrachten aan kan nemen. Zo heb ik onlangs een feestlocatie voor onze besnorde vriend Mario in mogen richten. In Nook’s Homes kan je ook aan de slag met de Amiibo, alleen heb ik deze niet tot mijn beschikking en kan ik hier dus weinig over vertellen. Het is ook niet noodzakelijk om de game te spelen, het geeft je wat meer mogelijkheden maar zoals ik al aangaf niet nodig om de game te spelen.

img_animal_crossing_happy_home_designer3
Zo kan je uiteindelijk ook het wereld wijde web op en de bouwsels bewonderen van andere Happy Home Designers. Deze kan je beoordelen of je het ontwerp leuk vindt en wellicht zelfs in zou willen wonen. Je eigen creaties kan je op een gegeven ook delen en mensen kunnen deze dan ook beoordelen. De opbouw van de game is ook erg leuk, zodra je denkt dat je er klaar mee bent en er niets meer te doen is verschijnt er iets nieuws en kan je weer vrolijk verder spelen.

Mijn oordeel:review_cijfer_8.5
De eerdere Animal Crossing game kon me niet boeien en heb ik gauw aan de kant gelegd. Ik had weinig verwachting bij Animal Crossing: Happy Home Designer maar heb me er goed mee weten te vermaken. Het inrichten van huizen vind ik in De Sims games erg leuk en in Happy Home Designer vind ik het ook heel erg leuk om te doen. Omdat er telkens nieuwe voorwerpen verschijnen blijf je aan de gang! Het is soms lastig om een keuken, woongedeelte, slaapgedeelte en badkamer in een klein hokje te proppen, gelukkig wordt dit uitgebreid. Het ziet er leuk uit, blijft uitdagend en je kan lekker de tijd nemen om creatief bezig te zijn.

+ Je kan overal creatief bezig zijn op je 3DS!
– Als je roze, rood en oranje een mooie combi vindt.

Kopen als je… Zin hebt in een game die je nier per se uren achter elkaar wilt spelen maar toch lekker creatief bezig wilt zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 7 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.