Maandoverzicht

Dit was augustus 2017

Ik neem me elk jaar, elke maand, elke week voor om regelmatig te bloggen, (bijna) alles wat we zien en meemaken te delen met voornamelijk familie en enkele andere passanten die hier voorbij komen. Dus nu dacht ik, nu het jaar langzaam (of eigenlijk te snel) ten einde komt, om via de foto’s die ik heb gemaakt een soort maandoverzicht te maken. Zo heb ik toch gedeeld wat ik misschien al had willen doen en kan iedereen nog even meegenieten van mijn gezin in het jaar 2017. Dit was augustus!


De maand start met een bezoekje aan Groningen. Deze foto van 5 augustus is een hele lieve foto van broer en zus!


In Groningen, op 5 augustus, had ik met mijn vriendinnetje Heather afgesproken. We zouden naar The Little Lovely gaan, daar waar je snacks (suikerbommen) kunt nuttigen. Maar waar je ook hartstikke misselijk van kan worden, haha. Dit was mijn lekkernij, een wafel met ijs en een hele berg zoetigheid. Daar was ik de rest van de dag wel vol van. Ik durfde ook de milkshake niet aan, Heather wel. Het winkeltje (want het is ook een winkeltje) verkoopt de collectie van Little Lovely Company en dat is zulk leuk spul voor de kinderen! Soms een beetje prijzig, maar oh zo leuk!


De witte molen! Dit was ook weer op 5 augustus maar dan weer terug naar huis! Ik vind het zo’n mooi plekje en probeer elke keer een foto te maken en deze is volgens mij aardig gelukt.


Een gezellig familie kiekje in de Apenheul. Op 8 augustus zijn we aapjes gaan kijken. De volgende foto’s zijn ook van deze dag. De foto hierboven is in een apparaat die op diverse plaatsen staan in het park genomen. Deze krijg je dan via de email toegestuurd.


Neem een kinderwagen mee en dan komen de aapjes heus snel op je kar af. Ze zijn zo lekker nieuwsgierig die kleine aapjes. Lieke zat op een gegeven moment ook even in de kar en toen sprong er ook een aapje op de wagen, dat vond ze niet zo tof. Ook Aaron vond het ook niet zo’n goed plan en wilde het aapje er ook afduwen.


Aapje kijken.


Deze vond ik ook al zo bijzonder. Helemaal nadat wij weg waren die aap in de flip raakte omdat er kindje of te dichtbij kwam of hem aanraakte..


Deze is gewoon speciaal, ik moet er toch elke keer een beetje van giechelen. Wat is nu het ding, deze aap zit erbij als een hillbilly zo met zijn grasspriet in zijn mond. Maar eigenlijk zit hij heel stiekem te plassen en dat loopt via die buis naar zijn hand toe. Tja, soms ben ik ook net weer een klein meisje, hihi!


Op 10 augustus was het weer tijd voor een nieuw uitje, de Stoomtrein! Deze rijd vaak in de weekenden in de zomerperiode (dan horen we hem ook wel even toeteren, of is het fluiten?) en zoals nu in het najaar gaat hij wel eens rijden op speciale feestdagen, denk aan Halloween en/of Sinterklaas. Nu was het augustus en zie je een paar kiekjes van de Stoomtrein.


Hoppa, meteen de laatste halte in Dieren. Ik had verwacht dat je hier wel even iets te doen zou hebben om de pauze te overbruggen. Met hele kleine wiebelige kinderen is het lastig, ik kreeg de mogelijkheid om even door de trein heen te gaan en wat foto’s te maken. Op de heenreis zaten we direct achter de Stoomtrein locomotief en op de terugreis zijn we blijven zitten en werden we de laatste coupe.


Schattig hé, de kaartjes.


Weer terug in Apeldoorn! Het was een leuk ritje, een aanrader, iets dat je zeker eens hebt moeten doen. Het avontuur zo direct achter de locomotief was echt gaaf! Het geluid, de stoom, prachtig! We zijn ook regelmatig in Beekbergen op het station te vinden geweest. Daar is een soort depot en staan meerdere oude treinen en is het station nog geheel in een oude stijl te bewonderen.


Door naar een volgend uitje, deze vond plaats op 13 augustus en gingen we met de oude bus van Willem & Claudia een dagje uit. Paul & Mariska en kindjes en Mandy & Dion met kindjes waren er ook bij. We zijn naar een pannenkoekenhuis geweest (was het nou in Oene?! oeps, vergeten! In Voorst werd mij later ingefluisterd, haha) maar daar is dus een hele gave speeltuin bij!


Er zijn diverse attracties, waaronder dit treintje, die om de beurt gestart worden. Dus de medewerker die deze technische dienst heeft blijft rondlopen om de kinderen in diverse attracties te laten.


Die arme schat rende er zo achteraan. Does this bring back some memories mom?


Dit was de bus waarin we werden rondgereden. Echt een oldtimer, een hele ervaring! Klein puntje is dat je wel bij drempels rustig erover heen moet gaan, anders zit je toch echt tegen het plafond aan, hihi.


Er was ook een draaimolen binnen. Dus gingen alle neefjes en nichtjes er ook op!


Hier is heus niks bijzonders te zien.. Behalve hoe mijn zoon net is geleerd dat als je een poedersuikerpot op de tafel neerzet (beetje harder dan gewoonlijk) dat er dan een mooi stof/suikerwolkje uit komt. Dus ja, dat was er aan de hand. Boevenstreken!!


Er waren ook dit jaar weer Prinsen en Prinsessendagen op Paleis het Loo! Wij gingen op 13 augustus heen. We waren hier al eerder geweest en zouden er nu ook heen gaan met vriendinnetje E. maar die was helaas ziek, ik had het Lieke beloofd dat we zouden gaan en zo gingen we ook heen, maar eerst hadden we nog gevraagd of Sita ook mee wilde. Die wilde mee en zo gingen we met ons drietjes op pad.


Er waren ook echt mooie koetsen die rondreden, zo was er een ronde (assepoester-achtig) en een open koets, Lieke wilde in de open koets dus deden we dat. Wel had ze een gepaste outfit aangetrokken!


Er waren diverse activiteiten georganiseerd. Zo kon je op audiëntie bij Prinses Mary en haar man Willem de zoveelste. Was er een goochelshow, kon je boogschieten, croquet spelen en nog wat meer. Wij zijn ook nog even het Paleis doorgewandeld, de kamers bewonderen. Het kan nu nog omdat ze in januari gaan verbouwen.


Kijk mijn prinsesje <3


Op de dag dat wij er waren kon je ook het dak op! Nou, mevrouwtje hoogtevrees (ik dus!) is het dak op geweest van het paleis! Wat een gaaf uitzicht, zeker over de tuinen. Het was nog even iets extra’s dat de dag nog leuker maakte ook omdat ik het dak nog op was gegaan en Lieke was ook een bikkel omdat ze ook mee was gegaan. Sita was ook stoer die ging ook gewoon mee, het was ook een unieke mogelijkheid, die hebben we met onze 6 handen gegrepen. De weg naar boven was wel een hele klim! Maar boven konden we tijdens het uit hijgen genieten van het uitzicht!


Op 19 augustus kwam oma oppassen en konden wij uit eten om ons 9-jarig jubileum te vieren. We zijn naar het Steak House geweest en het was supergezellig. Fijn even tijd met ons tweetjes. Op de terugweg zagen we een hele hoop luchtballonnen, ik heb geprobeerd ze vast te leggen, het is deels gelukt!


De zomervakantie was net een week voorbij en het was weer tijd voor het buurtfeest op 26 augustus. Met ons hofje hebben we dan leuke dingen voor de kinderen, een talentenshow, een bingo en een BBQ. Hartstikke gezellig. Op deze dag was er ook een truckers tour door Apeldoorn. Omdat onze kleine man dol is op voertuigen en ze vlakbij ons huis langskwamen zijn we even gaan kijken. We hebben tot de 100 vrachtwagens gezien en zijn toen weer naar huis gegaan. Wat een lawaai zo af en toe ook met dat getoeter.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26 − 21 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.