Maandoverzicht

Dit was september 2017

Ik neem me elk jaar, elke maand, elke week voor om regelmatig te bloggen, (bijna) alles wat we zien en meemaken te delen met voornamelijk familie en enkele andere passanten die hier voorbij komen. Dus nu dacht ik, nu het jaar langzaam (of eigenlijk te snel) ten einde komt, om via de foto’s die ik heb gemaakt een soort maandoverzicht te maken. Zo heb ik toch gedeeld wat ik misschien al had willen doen en kan iedereen nog even meegenieten van mijn gezin in het jaar 2017. Dit was september!!

Deze maand start met lichte chaos in huize van Dam. Op 1 september is het alsof er een kleine bom is ontploft in de woonkamer. Maar als ik dan deze foto bewonder, valt het toch wel mee.. Je moet gewoon goed uitkijken waar je loopt, haha!

Voor mijn gaming website heb ik een DIY (Do It Yourself) geschreven (4 september) , ik had een jurkje voor Barbie gemaakt. Omdat de website Female-Gamers heet moest het natuurlijk wel ‘iets’ met gaming of iets geeky zijn, vandaar een superhelden jurkje. Het mooie is, is dat je geen naaimachine nodig hebt. Lees de werkbeschrijving hier: DIY Geeky (no sew) jurkje voor Barbie

Dit krijg je als je een peuter van 2 de kat brokken (5 september) laat geven. Ik heb op Instagram nog een foto gedeeld waarbij het nog een tikkeltje erger was. Het bakje was toen niet meer te zien, maar bij het wegvegen van de brokken kwam hij weer tevoorschijn, haha.

Lieke haar knutselwerkje (7 september) op school. Zo leuk, ik moet even komen kijken er naar. Zie jij wie het is? Of wat het moet voorstellen? Antwoord onderaan deze post!

Een ander knutselwerk was met hamertje-tik gemaakt. Dat is gewoon duidelijk, als je het niet ziet ben je niet creatief genoeg van geest!

Op 9 september was er een LEGO beurs in de Americahal in Apeldoorn. Vroeger vond ik LEGO al fantastisch en maakte hele woonwijken en nu vind ik het nog steeds leuk! Tijdens de LEGO beurs hadden diverse mensen zogenaamde MOC’s staan. Dit zijn zelfverzonnen creaties, uit het blote bolletje en geen boekjes erbij.

Deze was ook zo leuk! Ik vind het bijzonder dat mensen dit zo kunnen bouwen. Ik vind het bouwen vanuit een boekje al leuk, als ik nu zo creatief was.. Maar je kunt niet alles hebben toch? Er naar kijken en mensen credits geven voor hun mooie creaties is ook goed.

Sommige prijzen waren echt bizar hoog voor deze beurs en kon je bij diverse stands mooi prijs vergelijken. Lang leve internet en een aantal websites die ik heb geraadpleegd. Uiteindelijk hebben we een paar zakjes LEGO Friends diertjes gekocht. Op de foto staan trouwens een een mooie creatie! Hier ging het vooral om de verlichting die je er in zou kunnen bouwen.

Een zondagse wandeling op 10 september naar de hei bij ‘t Leesten (daar waar we wel eens vaker heen gaan!). Volgens mij hadden we hier sporen gevonden die even nader bekeken moesten worden.

Mooi toch? Heuvellandschap met wat schaapjes en dat praktisch om de hoek.

Hi there! Ook wij waren samen van de partij en onze kindjes zie je snel wegrennen op de achtergrond.

Nog eentje dan, omdat het kan en het mooi is.

Ook op 10 september zijn Lieke en ik (okay, voornamelijk ik) bezig geweest een dorpje te bouwen en een dierentuin. We hadden bij de LEGO beurs, een dag eerder, nieuwe diertjes erbij gehaald, dus moest er een dierentuintje komen. Op deze foto zie je wel hoe ik van het Cupcake Café een smallere versie heb gemaakt. Zo paste hij iets beter in het straatbeeld. En tja, wie wil er nu niet een subtropisch zwemparadijs naast het huis?

Een foto van het Heineken gebouw in Drachten, ook wel te herkennen aan het reuze bierblik vanaf de snelweg. Op 22 september was daar een kleine bijeenkomst vanwege het feit dat mijn vader met pensioen was gegaan (samen met nog twee collega’s). Welverdiend na zoveel jaren (hard) te hebben gewerkt waarbij er jaren geleden nog niet werd gekeken naar hoe je ergonomisch(er) te werk kon gaan.

Na die tijd gingen we met ons zevenen nog even wat eten bij de vaste stek in Gorredijk. We hadden deze keer een buffet aan tafel gekonen, we hebben zelfs nog kliekjes mee naar huis genomen, haha. De jongeman die onze bestelling opnam had de kids ook als volwaardige eters meegerekend, haha. Dus de tafel stond bommetje vol en er was nog genoeg over. Dus gewoon om bakjes gevraagd, is toch zonde als ze het weg moeten gooien.

Op 28 september was de sleuteloverdracht voor het nieuwe huis van mijn broertje en zijn vrouw!! Ze waren in 2012 al eens verhuisd, maar toen kon ik niet helpen omdat ik aan het bevallen was en Lieke ter wereld was gekomen. Ik had beloofd dat ik ze nu zou komen helpen. Bart kon vrij nemen van zijn werk en ik ging met de trein naar Groningen toe. Mijn vader pikte mij op (die reed toch al van Hoogkerk naar Lewenborg heen en weer) en ik sliep bij mijn moeder.


Natuurlijk word er goed gegeten tijdens het klussen. Hartstikke slecht want ik was al niet fit!! Maar ach, moet kunnen toch. Het plan was om een paar dagen de spullen heen en weer te verhuizen, dit was in een dag al voor het overgrote deel gedaan (mijn vader heeft echt bikkelhard gewerkt!) het verfwerk was haast niet nodig maar er moest wel gepoetst worden. Het uitpakken en inrichten was voor een klein deel gedaan en alles moest toch een nieuw plekje krijgen van Joyce, dus in plaats van de zaterdag (Bart zou dan ook nog komen) ging ik de vrijdagavond weer naar huis, lekker uitzieken in mijn eigen bedje. Hun nieuwe huis is wel mooi hoor, groot en weer terug in Lewenborg, dat is altijd cool toch!

————————————————————————-
Knutselwerk – Twilight Sparkle van de My Little Pony’s.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 38 = 42

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.