Maandoverzicht

Dit was december 2017 (tot nu toe)

Ik neem me elk jaar, elke maand, elke week voor om regelmatig te bloggen, (bijna) alles wat we zien en meemaken te delen met voornamelijk familie en enkele andere passanten die hier voorbij komen. Dus nu dacht ik, nu het jaar langzaam (of eigenlijk te snel) ten einde komt, om via de foto’s die ik heb gemaakt een soort maandoverzicht te maken. Zo heb ik toch gedeeld wat ik misschien al had willen doen en kan iedereen nog even meegenieten van mijn gezin in het jaar 2017. Dit was december, tot nu toe!!

Terwijl ik dit dus aan het typen ben, op de eerste kerstdag om precies te zijn bedenk ik me dat als ik dit artikel in plan voor de 29e (als jij dit nu dus leest) dat de maand nog niet helemaal afgelopen is. Dus de extra momenten die nog op de foto zijn vastgelegd zal ik ertussendoor proppen. Omdat december zo’n feestelijke maand is, heb ik bedacht om de festiviteiten rondom Sinterklaas, mijn verjaardag en de kerst (misschien nog oud & nieuw) in een apart bericht te zetten! Die kan je morgen lezen.

Ik moest even ‘iets’ langs brengen, op 1 december, bij mijn schoonmoeder en daar was de schoorsteenveger! Dat was dus reuze interessant en Aaron zat zeer geboeid te kijken wat deze meneer aan het doen was. Hij inspecteerde zelf ook gewoon even de houtkachel.

Toen we weer thuis op de parkeerplaats waren wilde meneer liggen in de auto.. Liggen?! Om te slapen, ja amehoela, dat doen we dus gewoon in bed. Boos dat hij was omdat hij dit niet zo in de auto mocht doen..


Als je het overzicht had gevolgd van het afgelopen jaar had je kunnen lezen dat Aaron nogal gul is met de kattenbrokken, van de Sint de vorige dag, heeft hij een Bruder graafmachine gekregen, ideaal om te helpen met de kattenbrokken.. Dus op 3 december ging meneer op die manier de kat brokken geven.

Het is dat Bouncer een mannetje is, maar ziet hij er niet uit als een prinsesje? Hihi! Op 7 december heb ik deze relaxte kat op de gevoelige plaat geknipt.

De Sint had het land alweer verlaten en dan is het de hoogste tijd om de kerstboom neer te zetten. Al dagen vroeg Lieke er om en op 8 december hadden we hem maar even opgetuigd. Voorheen stond de boom bij de eettafel in de hoek maar nu hadden Lieke en ik bedacht om hem zo in de kamer te zetten. Dus de stoel aan de andere kant van de tv, wat dus ook erg leuk staat (al zeg ik het zelf). Maar om nu nog een 2e stoel neer te zetten is ook zoiets, dus moet ik er nog even over denken wat we gaan doen straks met die kale hoek in de kamer. Heb jij een idee? Laat het vooral even weten!

Er lag sneeuw in Apeldoorn!! Op 9 december was dit het resultaat na de nacht. Al best een aardig laagje, de avond ervoor sneeuwde het ook al volop.

Op 10 december, koopzondag, moesten we toch echt de stad in om snowboots te halen. De kids paste de oude niet meer en wij waren niet de enige die op dit idee waren gekomen. Lastig om nog iets te vinden maar uiteindelijk geslaagd bij de Bristol. Natuurlijk zijn we nog even langs de speelgoedwinkel gewandeld en bleef onze kleine man hangen bij dit tv-schermpje.

Het bleef maar flink sneeuwen, dat toen we uit de stad kwamen (nog steeds 10 december) we de slee hadden gepakt en op weg gingen naar een heuveltje om te sleeën. Alleen sneeuwde het zo hard en stond je op sommige punten tot ver over de enkels in de sneeuw dat het bijna niet te doen was. De sneeuw in het gezicht was ook best koud en de kindjes vonden het ook niet meer zo fijn. Dus na een barre tocht zijn we weer naar huis gegaan.

Dan maar van het uitzicht genieten toch? Op de tafel kan je al zien dat er een flinke laag sneeuw gevallen was.

12 december knipte ik deze foto. (punt!)


Ik probeerde (nog steeds op 12 december) het aantal centimeter gevallen sneeuw op te meten. Ik kwam tot ongeveer 22 cm op deze picknicktafel van de kids.

Het werd tijd om het pad een beetje vrij te maken van de sneeuw. Ondertussen waren Lieke, Aaron en buurmeisje J. ook in de tuin aan het spelen. Maar waar moest ik met aaaal die sneeuw heen?


Precies, ik mikte het op een bult en maakte er een sneeuwhelling van! Eerst gingen ze met de slee eraf, maar die was te groot, de bult werd te glad.. Dus pakten we karton en konden ze er zo afglijden. Dat was ook erg leuk!

Jeetje, alsof we ergens op vakantie zijn met zo’n mooie lucht en het laagje sneeuw. Dit is dan voor nu de laatste foto van 12 december! Een echte sneeuw dag.

Kijk nou hoe lief! Samen een boekje lezen in bed bij het opstaan! Goed begin van een druk weekend, op zaterdag de 16e van december.

Want op 16 december mocht Lieke afzwemmen voor haar diploma A! Eerder die week zou ze proef afzwemmen, maar vanwege de sneeuwval ging dit niet door, dus was het nog een tikkeltje spannender. Maar zodra ze in het water was en de kleren uit mocht (want voor diploma A moet je wat kleren aan) ging ze als een tierelier en had ze er ook veel plezier in. Aan het einde zei ze dat ze het zo leuk vond dat ze nog wel een keer wilde afzwemmen. Dat is maar goed ook, ze wil door voor diploma B. Ze heeft ook geen gewoon diploma A maar een survival diploma, supercool dus!


Liefde is… Handje vasthouden tijdens het eten van pizza! Gemaakt op 21 december, toen wilde Aaron mijn handje vasthouden tijdens het eten. Zo lief!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.