Dagje Uit!,  Gezin & Familie

Wij gingen bootje varen en vissen

Het is lekker gedateerd, maar in april gingen we met opa Willem op de boot een stukje varen. We hadden de auto bij een haven geparkeerd, werden opgepikt door Opa Willem en reden naar een volgende haven waar de boot lag. Toen gingen we terug varen en kwamen we in contact met twee vissers die voor Lieke een primitieve hengel hadden gemaakt!

Het was 7 april, 2018! Ik heb echt geen idee meer in welke havens we zijn geweest. Maar we hebben een lekker stukje gevaren, totaal niet mijn ding! Iets met het niet hebben van zeebenen. Hoewel de dag een beetje grijzig van start ging, werd het uiteindelijk nog een best mooie dag en dat in het begin van april!

Ik neem je mee naar ons boottochtje van toen!

Bij opa in de auto op weg naar de boot
Lieke aan het Roer, toen we nog in de haven lagen.
We gingen eerst door een grote sluis heen! Lieke en Bart voorop de boot.
Aaron even met opa achter het roer! Blije gezichten!

Nadat we door de sluizen waren mocht ik achter het roer. Ik moest maar gewoon gaan varen. Ja hoe dan?! Gewoon rechtdoor? Of slalommend tussen de boeien door? Of juist er omheen?! Het ging goed en juist hierdoor, heb ik minderlast van mijn zeeziekte. Ik voel het gewoon altijd schommelen, wiebelen enzovoorts. Zelfs op de grote boot naar Texel voel ik het, terwijl anderen daar weinig of niets van merken.

Nadat ik een stukje had gevaren was ik even op het dek achter gaan zitten. Frisse lucht snuiven en uitwaaien.
Visje gevangen! Zie rechtsonder op de foto!
Kijk, het visje in de lucht.. Ze durfde de visjes ook gewoon te pakken! Kind van d’r moeder, want ik ging altijd op de camping vissen.

Nadat we in de volgende haven kwamen, waar we ook de auto hadden geparkeerd waren twee mannen aan het vissen. Lieke vond het reuze interessant en ging er dan ook telkens bij kijken. Stuiterbal en ‘living on the edge’ dude Aaron liep ook mee.

Waarom een stuiterbal? Omdat hij telkens heen en weer ging van de boot naar de vissers. Op het randje van de steiger liep hij voornamelijk, om de drie tellen liep hij weer zo dicht bij het randje dat ik mijn hart vasthield omdat ik dacht dat hij in het water zou vallen. Ik moest dat loslaten, geprobeerd, werkte niet zo goed! Mijn lijf ging gewoon in de ankers als hij langs het randje liep, ik zei alleen niets meer..

Bij de visser! Zie je Aaron op het randje zitten? Hij stapte dan over de hengel heen, zo dichtbij het randje. Gelukkig was er een zwemvest aanwezig!
Even aan het dingetje draaien om het touwtje binnen te halen.

Zoals ik al aangaf had een van de vissers een hengel voor Lieke gemaakt. Hij had een lange tak gevonden, hier een vis touwtje en een dobber aan gemaakt. Hartstikke leuk van deze meneer! We hebben de tak uiteindelijk achter gelaten, maar de rest ligt nog in de auto, want stel dat we ergens zijn en we zouden kunnen vissen..

Vissen met de zelfgemaakte hengel!
Samen met opa nog even vissen.

Vroeger gingen we op de camping ook altijd vissen. Competitie vissen! Ik was geen ster hierin, maar kon een made aan mijn haakje frummelen, de vis eraf halen. Ik was niet bang hoor. Lieke gelukkig ook niet, de vissers hadden tijdens ook een emmer waar de vis in zat en ze durfde hem ook op te pakken. Wel oppassen dat hij niet uit haar handen glibberde.

Het was een leuke dag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 + = 29

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.