Maandoverzicht

Dit was.. december 2023

En zo ben je alweer aan het einde van 2023! De maand vol festiviteiten waaronder Sinterklaas, mijn verjaardag, Kerstmis en natuurlijk oud & nieuw. Dat staat dan ook wel centraal in de foto’s van deze maand. Tevens de afsluiter van 2023, die ik begin maart 2024 schrijf, maar het geeft niet, ik vond het erg leuk om nog even terug te blikken, het heeft me plezier gebracht en dat vond ik belangrijk! Plus, mijn stukje internet, dus ik beslis 😉
De feestelijkheden begonnen eigenlijk al eerder met het lootjestrekken in groep 5 en groep 8 van de kinderen. Beide moesten een surprise maken en met een beetje geluk zouden ze er ook eentje ontvangen. Niet iedereen is heel creatief aangelegd, dus is het soms maar de vraag wat voor creatie je terugkrijgt. De kinderen hebben het zoveel mogelijk zelf gemaakt en waar wij konden assisteren, hebben we dit gedaan.


De surprise gemaakt voor het lootje van zoonlief, een voetbalstadion.


Een surprise gemaakt voor het lootje van dochterlief, een hapje en drankje in de vorm van popcorn en cola voor in de bioscoop. Tevens een hint naar het cadeautje.


Deze surprise heeft dochterlief heeft gekregen, een hondje. Superleuk en mooi gemaakt!


Voor een echte gamer een controller als surprise, supermooi gemaakt voor zoonlief.


Zodra de Sint zijn hielen heeft gelicht, is het tijd om de kerstboom neer te zetten. Deze keer gedecoreerd door dochterlief, waarvoor we nieuwe ballen hebben aangeschaft.


De kinderen vonden dat er cadeautjes onder de boom gelegd moesten worden, dat ze er daarna nog zo’n twee weken tegenaan moesten loeren vonden ze niet heel erg, gelukkig.


Op de school van de kinderen was er weer de jaarlijkse kerstviering, deze keer was vlak voor we van huis vertrokken, de stroom uitgevallen. De show ging iets later van start maar er was uiteindelijk weer licht.


Nog voor de eerste kerstdag kwam de familie uit Groningen langs om kerst te vieren. We hadden er bewust een dag tussen gelaten, dus technisch gezien was het kerstavond. We hebben voor de verandering de gourmet weer eens aan geslingerd. Dat was alweer even geleden dat we dat hadden gegeten.

De tweede kerstdag, hebben we buiten kerst gevierd. Manlief was dat alleen even vergeten mede te delen, dus kon ik bij mijn schoonmoeder meteen de kast induiken om warme kleren aan te trekken. De kinderen konden nog even creatief aan de slag. De huisjes, voor een insectenhotel, stonden al zover klaar dat ze alleen nog even gevuld moesten worden, lekker volgepropt met allerlei materiaal uit de natuur.


Zo ziet hij er uit als hij klaar en gevuld is. We moeten ze nog steeds ophangen..


Afgelopen kerstmis hebben de mannen het diner mogen verzorgen. Ze riepen in 2022 dat het allemaal niet zoveel voorstelde, dus hebben we het zo geregeld dat zij het eens mochten regelen. Zo gezegd zo gedaan, de BBQ ging aan.


Het menu, gemaakt door mijn man en AI was erg spectaculair om aan te horen. Het geniale vond ik de uitgebreide omschrijving, een hoop geneuzel en op het einde wat je dan écht ging eten. Het heeft goed gesmaakt en het was gezellig.


Een natuurfotootje vanuit de auto gemaakt. Je weet toch, er moest nog een natuurfoto bij.


Op de laatste dag van het jaar zijn we nog even bij mijn zwager en schoonzus op de boerderij geweest, ze gingen carbid schieten, wat een lawaai!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.