Maandoverzicht

Dit was.. maart 2023

Joehoe, mijn stukje internet, dus ik mag bepalen wat ik wanneer publiceer natuurlijk. Ik schrijf op deze 3 maart over maart vorig jaar. Ik loop zoals gewoonlijk achter, maar dat is niet erg. Het is gewoon leuk om terug te blikken en nu neem ik jullie mee in dit proces.

Ik hou van de zon en dit is ook net weer zo’n mooi plaatje van een ondergaande zon die de hemel mooi weet te kleuren. Gemaakt op de boerderij in Vaassen.


Weer een foto van de lucht? Jazeker, alleen deze is wel erg speciaal omdat je twee ‘sterren’ dichtbij elkaar ziet staan. Het zijn alleen geen sterren, het zijn namelijk Venus en Jupiter die zichtbaar waren, op 3 februari 2023, met het blote oog. Dát is natuurlijk wel bijzonder!


Nou alweer een natuurfoto. Ik kan er niks aan doen, het spreekt me gewoon erg aan, de verschillende kleuren, de wolkenpartijen.. Ik hou er gewoon van.


Wat is dit nu weer? Een foto van een dweil? Nee joh, het is onze hond Rody. Voor de spreekbeurt van dochterlief moest ik even met onze pluizenvriendje naar school. Gelukkig is zijn haar nooit meer zo lang, want dat onderhouden is gewoon een dagtaak. Je ziet het niet op de foto maar Rody was erg blij omdat er allemaal kindjes rondliepen, potentiële aai-personen.


Toen lag er ineens sneeuw.


Een dag later zag het er zo uit toen ik met Emmelie ging wandelen bij de Kroondomeinen van ‘t Loo. We hadden op de kaart een plekje uitgekozen waar we nog niet waren geweest, foto staat hieronder ergens. Het was vooral rechttoe, rechtaan lopen en ik was net weer op de been van mijn corona-perikelen. Het was warm, ik had het zwaar in elk geval, dat weet ik nog goed.


Tadaa, dit was het monument/kunstobject, of volgens Emmelie, een giraffen-veranda. Het heeft op de wandelkaart de naam Folly gekregen. Een folly is een decoratief bouwwerk, er staan meerdere ‘folly’s’ op de Kroondomeinen en eentje hiervan is dus dit bouwwerk.


Na ons bezoek aan deze folly zijn we verder gaan wandelen naar een wildobservatieplaats, een hutje dat je op de foto kan zien.


Het uitzicht van deze wildobservatieplaats is wel heel mooi. Kijk dan al die kleuren, ik denk dat als er geen sneeuw ligt het op een soort savanne lijkt. We hebben toen geen wild gespot, maar wie weet een andere keer.


Vanaf de wildobservatieplaats zijn we doorgelopen, of eigenlijk weer op de terugweg, toen we langs het Wilhelminadal zijn gelopen. Hier was een uitzichtpunt, bij de Grovestinbank, zoals je op de foto kan bewonderen. Er stond een zitje om te genieten van dit uitzicht. Ik heb nog wel meer foto’s gemaakt maar die hoeven niet in dit overzicht.


Wat een haar! Het lijkt wel ‘Cousin It’ van de Adams family. Maar als je goed kijkt, zie je dat het Rody is. Hij ligt super onschuldig tussen alle schoenen in gedachten er eentje uit te zoeken waar hij aan zou willen knagen. Vooral de lipjes achterop waren erg interessant, net als klittenband. Of zou het toch de geur zijn geweest?


Geen idee meer waar ik de foto heb gemaakt, maar is dit lente of wat?


Lammertijd op de boerderij in Emst! Tevens de laatste keer.. Maar deze ooi heeft wel mooi een vierling op de wereld gezet. Superschattig als de lammetjes bij de moeder drinken en de staartjes als een malle wiebelen.


Mijn schoonzusje Inge was jarig en nam ons allen mee naar een kookworkshop bij Marga’s Kitchen in Apeldoorn. We hebben met een hele hoop mensen, die alleen of als duo, een gerecht hebben mogen klaarmaken en natuurlijk mogen genieten van de kookkunsten. Het was echt heel gezellig, leerzaam en vooral lekker. Toch weer dingen gegeten die ik nog nooit had gehad.


Als laatste nog even een kiekje van de mooie bloesemboom die hier in de buurt staat, of nou stond. Hij is inmiddels verdwenen. Gelukkig heb ik er nog wel foto’s van.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

74 − = 73

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.