Persoonlijk

Groningen zonder water

Het was maandag 10 maart 6 uur in de ochtend toen Bart in de slaapkamer kwam zen zei “Er is geen water”. Zo goed als klaar wakker, nou ja, wat in de buurt kom van wakker zijn probeerde ik een gesprek met hem aan te gaan hier over. Het scheen (volgens de site van het waterbedrijf) dat er vanaf ongeveer 00:30 geen water was. Ze waren op zoek naar de oorzaak, met het blote oog, midden in de nacht…nnnnOm half 8 ging de wekker, ik had bijna geen oog meer dicht gedaan en stond vrij snel naast het bed. Ja, douchen zet er niet in. Wassen ook niet, lekker vies in de kleren maar dus… Om 8 uur ging de supermarkt open, dan moest ik daar maar even langs wat water halen om een kopje thee te zetten en de waterbakjes van de hond en katten weer bij te vullen. rnrnIk was niet de enige die op dit geweldige idee was gekomen om water te gaan halen in de supermarkt. Het was een complete stormloop op water. Net zoiets als wat ik eens op de tv heb gezien in Amerika, de boel plunderen voor een naderende storm of iets dergelijks. Het gangpad van de supermarkt stond vol winkelwagens, maar ik werkte mijn weg er wel door. Uiteindelijk heb ik wat flesjes op de kop kunnen tikken en stond ik nog een hele tijd in de rij te wachten om af te rekenen. Zo kon je goed zien hoeveel water mensen insloegen. Sommige hadden een halve kar vol staan, zou dit dan alleen voor hun zijn? Of namen ze dit ook voor anderen mee… rnrn

rn
rnBij thuiskomst meteen even een kopje thee gezet. Rond half 9 hadden ze de oorzaak gevonden. Bij het bouwgedoe bij de Euvelgunne, daar bij Meerstad volgens mij, was de grond verzakt of iets dergelijks en was de buis geknapt. Daarom zaten zo’n 220.000 mensen zonder water. Vrij snel was de boel opgelost en kwam er weer water uit de kranen. rnrnDat water mocht je alleen niet zomaar drinken. Aangeraden werd het eerst 2 minuten te laten koken voor je het gin gebruiken. Wie weet wat er allemaal voor ongein het water binnen was gekropen, dit moest natuurlijk eerst onderzocht worden. Ook was er extra chloor aan het water toegevoegd. Maar na een hoop testen werd gisterenmiddag het sein veilig gegeven en mochten we gewoon weer uit de kraan drinken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.