Fashion & Beauty

Benen scheren, water verspilling?

Veel van ons meiden, dames, vrouwen scheren de benen. Maar dat dit ook kan leiden tot grote waterverspilling, daar staan vele onder ons niet bij stil. Ik sluit me ook bij deze groep aan en door het artikeltje dat ik heb gelezen is het misschien handig om er toch even bij stil te staan. Het is en beter voor het milieu en ook voor je portemonnee! Ben jij een water verspiller?
Gemiddeld zou je in zo’n drie minuten je benen moeten kunnen scheren en dat drie keer per week. Een derde doet dit terwijl de douche blijft lopen en dan verspil je eigenlijk al een hoop water. Als je even de kraan dicht doet, tijdens het scheren, dan bespaar je zo’n 30 liter per keer!! Handig kan zijn om even een bakje water te gebruiken om je scheermesje schoon te spoelen en daarna af te douchen.

Ondanks dat er bij het scheren een hoop water verloren gaat zijn er meer dingen die groot water verbruikers zijn, een lijstje:
Benen scheren: 30 liter per 3 minuten
Toilet doortrekken: 7,5 liter
Tanden poetsen: 6 liter per minuut
Vaatwasbeurt: 14 liter
Wasmachine: 55 liter voor moderne machines tot 100 liter voor oude modellen
Douche: 10 liter per minuut
Bad: 85 liter

Dat is een hele hoop water toch? gelukkig hebben wij wel een wc (doortrek) stopper, dus dat is een stukje zuiniger. Tijdens het tandenpoetsen is de kraan dicht en in bad ga ik al niet heel erg vaak, dat scheelt ook weer. Het nieuwtje komt van de website Ze.nl waar vaker leuke nieuwtjes te vinden zijn.

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 22 = 26

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.