Gezin & Familie,  Kids

Pufcursus in Groningen gevolgd

Het zal nu niet zo heel lang meer duren voor ik kan zien of ik goed heb opgelet tijdens de puf cursus. Het is niet verplicht om deze te volgen, maar ik was wel benieuwd of ik er wat aan zou hebben. Maar om nu 10 weken lang een cursus te volgen, dat zag ik niet zo zitten. Het aanbod in puf cursussen is groot, maar ook niet allemaal erg lokaal gelegen of erg prijzig. Uiteindelijk kwam ik op de website van de GGD terecht en vond daar Zwangerschapscursus Zwanger Compact.nnnn
rnWel stond erbij dat je deze cursus het beste kon volgen als je al eerder bevallen was of al iets wist over de bevalling. Nou, anders zou het gewoon een spoedcursus zijn voor me. In deze zwanger compact cursus kwamen de volgende onderdelen aan bod:rn

  • Lichaamshoudingrn
  • Goede beheersing van buik- en bekkenbodemspierenrn
  • Ademhalingrn
  • Ontspanningsoefeningen en -technieken

rnBij de vierde les moest Bart ook mee, kregen we nog een spoeduitleg en moesten we samen puffen. rnrn

rnDe groep bestond uit een aantal leuke en gezellige dames, allemaal zwanger natuurlijk (duh!). En het begon altijd met lekker klagen over waar we last van hadden of ons was opgevallen. Erg handig, want zo kon je tips uitwisselen en wist je dat je met bepaalde klachten niet de enige bent met de rare fratsen. rnrnJe kan altijd tips van anderen proberen natuurlijk. Wie weet heb je er iets aan. In de eerste les kwam je houding voorbij. Ook het slapen, wat dan het beste is. Bijvoorbeeld een (voedingskussen)kussen die je tussen je benen hebt, beter voor je bekken. Nou, geprobeerd en ik was meteen een paar dagen van de leg. Ik vond het helemaal niet fijn of praktisch en ben gauw weer gaan doen wat ik zelf het prettigste vind liggen. Daar moet je even je draai in vinden, sommige adviezen zijn misschien ook beter, maar als het niet bij je past… Houdt het natuurlijk snel op.rnrnInmiddels is het grootste deel van de groep al bevallen. Als ik het goed heb zijn er nog twee over, waaronder ik! De meeste kleintjes die zijn geboren zijn jongens, dus het evenwicht moet even hersteld gaan worden, hihi!rnrnMocht je op zoek zijn naar een leuke en informatieve zwangerschapscursus dan raad ik je aan even op de website van de GGD te kijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

77 − 71 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.