de Feestdagen,  Foods,  Persoonlijk

Kerstavond kwamen Willem & Inge eten

Wat had ik me op mijn hals gehaald, ik zou wel ‘even’ een maaltijdje in elkaar flansen op kerstavond, voor mijn gezin natuurlijk en onze genodigde gasten mijn schoonzusje Inge en mijn schoonvader Willem. In eerste instantie wilde ik van alles zelf gaan maken, maar daar kwam ik vrij snel van terug en had ik toch niet veel zin om van alles nieuw te maken maar wilde toch een fijne maaltijd neerzetten.

Ook kon ik het niet laten ook nog wat kleinigheidjes te halen voor de gasten en onszelf. Ik heb Bol.com flink weten te sponsoren door elke keer een pakketje te bestellen. We zijn dus nu ook weer flink verwend, te ernstig! Maar goed dat december haast voorbij is.

img_eerste_kerstdag_2016_family

Onze maaltijd bestond uit;
* Biefstuk (van Ter Weele natuurlijk), blaadje sla met huzarensalade en komkommertjes op het bord
* Toscaanse aardappeltjes
* Salade
* Aardappel/ei salade
* Broccoli

Voor de kids;
* Hamburger sterretjes (met een sterretjesvorm uit geprikt. tip! zorg er voor dat je hamburger op alle fronten even dik is, om hem goed gegaard te krijgen.)
* Aardappelblokjes
* Bovenstaande salades en groenten

img_eerste_kerstdag_2016_toetje

Nu had ik een leuke tafel vol met gerechten ons ‘speciale’ servies maar alleen een foto van het toetje gemaakt! Het toetje (Dame Blanche-ish) bestond uit;
* Vanille ijs
* Gesmolten pure chocolade (smelten in de magnetron! regelmatig doorroeren)
* Amandelschaafsel

Lekker hoor!!

img_eerste_kerstdag_2016_chocoladefiguurtjesmaken

Er was nog een beetje chocolade over en toen kwam Inge met het idee om hier nog even op een bakpapiertje wat vormen van te maken. zo gezegd zo gedaan en hebben we daar nog even mee gespeeld..

img_eerste_kerstdag_2016_chocoladefiguurtjeklaar

Na het laten drogen was het nog prima op te smikkelen hoor! Deze zelf gemaakte chocolaatjes. Door het chocolade te laten smelten in de magnetron is dit best gemakkelijk en voor herhaling vatbaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

66 − 61 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.