Games & Tech

Review: Yoshi’s Story (Wii U) @ Female-Gamers.nl

Zoals gewoonlijk loop ik weer achter met het bijwerken van mijn reviews hier op mijn eigen stukje internet. Vandaar dat ik voor de komende dagen genoeg content heb om de site te vullen, hihi. Bij deze start ik met Yoshi’s Story, die opnieuw is uitgebracht voor de Nintendo Wii U. Hij is officieel uit 1997/1998 en nu kan je wellicht jouw favoriete game van toen op de Nintendo 64 op de Wii U spelen.

We gaan terug in de tijd, ergens in 1997/1998, toen Yoshi’s Story uit kwam voor de Nintendo 64. Inmiddels is hetzelfde verhaal terug maar dan voor de Nintendo Wii U waar je samen met Yoshi en andere Yoshi’s op zoek moet gaan naar de Super Happy Tree!

Baby Bowser heeft deze Super Happy Tree meegenomen, zonder te vragen en de Yoshi’s willen hem terug. De hele wereld ziet eruit alsof je door een papieren wereld loopt, struikjes van gescheurd papier of karton en zeer kleurrijk. De game lijkt wel heel verantwoord te zijn want veel fruit ‘eten’ is een must en laat dat nu eens heel gezond zijn! Je verzameld het fruit en dat komt in de rand van je scherm te staan, hoe meer je verzameld des te beter.

img_yoshi_story_cover_n64

Je ontmoet nieuwe vrienden, lastige vrienden en komt (bekende) vijanden tegen. Vrienden wijzen je de weg, al moet ik toegeven dat ik dit niet altijd even handig vind. Lastige vrienden blokkeren je pad, misschien zijn het gewoon vervelende kennissen.. Maar die moet je dan afleiden om verder te kunnen. Vijanden zijn natuurlijk ook van de partij, ze moeten het niet te makkelijk maken natuurlijk.

img_yoshi_story

Zoals ik al aangaf ziet het de wereld er kleurrijk uit maar het past niet helemaal op mijn breedbeeld tv. En ik gok dat de meeste mensen deze wel in hun bezit hebben. Op zich niet vervelend de zwarte randen, maar als je iets dan opnieuw uitbrengt, doe er dan net even iets meer moeite voor. Ik snap ook wel dat dit weer extra werk is en extra geld zal kosten, maar het zal de gamers iets blijer maken. Of anders kan je het beter in de archieven laten liggen.

review_cijfer_4.6Het is wel weer een typisch verhaal, gemene (Baby) Bowser steelt iets, de Yoshi’s zetten alles op alles (samen met jou) om in dit geval de Super Happy Tree terug te vinden. Ik heb niet de hele game gespeeld omdat ik er al snel een beetje flauw van werd. Ik miste iets meer uitdaging, het was een beetje van hetzelfde ondanks dat het er anders uit zag. Ik heb dan veel liever Yoshi’s Woolly World!

+ de kleurrijke wereld
+ niet teveel hoeven nadenken
+ Yoshi x7!

– weinig uitdaging
– niet vernieuwend genoeg

Spelen als je graag je oude retro tv uit de kast haalt voor een old-skool game-avondje met je vrienden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

83 − 82 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.