Ik in de Media

Interview @ Girlscene.nl

Het interview is al van een tijdje geleden, en met een tijdje heb ik het over (op de kop af) drie jaar geleden. Maar ik heb het nooit hier geplaatst! Foei toch, of ik me er voor schaam? Nee natuurlijk niet! Waarom dit interview? Ik mocht op de website door middel van een interview wat vertellen over Female-Gamers. Girlscene heeft giga veel bezoekers en was dit ook weer mooie promotie voor mijn gaming website.nnnnNatuurlijk het interview dat ik met Monique van Girlscene heb gehad op 30.03.2008! Je kan het interview ook meteen op de Girlscene website lezen klik dan hier.rnrn

rnHet ene meisje zit op streetdance, de ander is gek op verhalen schrijven. Weer een ander is dol op tekenen, of koken, of een bepaalde sport. Patricia uit Groningen is helemaal weg van gamen: ze maakte er zelfs een site over!rnrn

rnVertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…rnMijn naam is Patricia en ik ga schuil achter de ‘gamer nickname’ Babsy. Ik ben 27 jaar en woon samen in Groningen met mijn vriend, waar ik in augustus mee ga trouwen. Ik werk parttime in een kledingzaak en parttime op een kantoor voor een webdesign-bedrijf waar ik voornamelijk de administratieve zaken afhandel. Mijn hobby’s zijn natuurlijk gamen, shoppen, films kijken, lezen, nieuwtjes schrijven en zoeken voor mijn site Female-Gamers.nl en daarnaast nog tig andere dingen die ik leuk vind om te doen.rnrnHoe ben je ooit begonnen met gamen?rnIk denk ongeveer 15 jaar terug, toen kwam ik in aanraking met de Nintendo console. Daar begon toch mijn interesse voor het gamen, van de 8-bit (bij mijn vader thuis) ben ik naar de 16-bit gegaan, naar de GameCube en inmiddels heb ik de Wii ook thuis staan.rnrnHet online gamen is zes jaar geleden gestart. Mijn broertje speelde het spel ‘Counter-Strike’, het is een spel dat je alleen kunt spelen, maar ook in teamverband over het internet. Ik vond de game zo leuk dat ik het zelf aangeschaft heb en het ben gaan spelen. Ik kwam in een team terecht waar ik uiteindelijk een meiden team voor ben gestart. Dat is toen gestopt, maar in 2005 kwam dit team terug met een meer professionele instelling, met als doel naar het WK-Gamen in Parijs. Mijn team (Me-Ladies) is daar drie keer geweest (niets gewonnen, helaas) en toen hebben we er een punt achter gezet om verder te gaan met onze dagelijkse bezigheden (school en werk).rnrnIn een online gaming team spelen kost veel tijd en is toch een verplichting: elke keer weer trainen. Zelf speelde ik uiteindelijk als reserve mee in het team en heb me vooral op het managen van het team gericht. Het team trainde vier avonden in de week van ongeveer 20:00 uur tot 23:00 uur. Tijdens zo’n training speel je tegen andere Nederlandse of andere internationale teams. De meiden uit het team woonden door heel Nederland. Via een chatprogramma (Ventrilo), kun je met elkaar communiceren door middel van een headset en een microfoon. Je kunt het wel een beetje vergelijken met Skype.rnrnHet WK-Gamen (Electronic Sports World Cup) is een internationaal toernooi voor verschillende games, Warcraft III, Counter-Strike voor de mannen en een toernooi voor de vrouwen, Quake en nog een aantal. Per land is er een mogelijkheid om je te kwalificeren en dan reis je af naar Frankrijk om het daar tegen de andere internationale teams op te nemen.rnInmiddels speel ik zelf geen Counter-Strike meer, maar speel nog wel verschillende andere (online) games.rnrn

rnVerdien je ook geld met het gamen (bv. d.m.v. wedstrijden) of is het puur voor de lol?rnJe speelt het natuurlijk omdat je het leuk vindt om te doen. Als je het niet meer leuk vindt, moet je iets anders gaan doen. Maar er zijn gamers en teams die er een dagelijkse bezigheid van hebben gemaakt om te gamen. Zij verdienen hier hun brood mee en hebben van hun hobby hun werk kunnen maken. Een voorbeeld hiervan is een gamer die ik ken, Ivo Lindhout, hij is professioneel gamer geworden en reist de wereld over om deel te nemen aan verschillende toernooien. Je kunt dus geld verdienen met het gamen, als je maar goed genoeg bent. Dit jaar voor het WK-Gamen zit in de prijzenpot zo’n $177.500,-. Dit wordt verdeeld over verschillende games.rnMaar ook in Nederland kun je geld verdienen door bijvoorbeeld naar een LAN party te gaan. Hier ga je een heel weekend naartoe om te gamen, deel te nemen aan de competities die gehouden worden. Als je in de top 3 eindigt is er vaak een paar honderd euro te verdienen en zit er vaak ook wel wat onderdelen voor een PC bij.rnrnHoe ben je begonnen met Female-Gamers.nl? Wat is je doel met deze website?rnOmdat er in Nederland en België meidenteams zijn die aan online gaming doen en er op de nationale sites weinig over geschreven wordt, leek het mij leuk om een website te creëren. Een website waar deze teams gevolgd worden tijdens hun online bezigheden, maar ook als ze naar een evenement gaan. Ik heb daarvoor mijn goede ‘collega’ Yvonne gevraagd of ze mij erbij wilde helpen, en dat wilde ze!rnZo zijn we druk bezig samen met onze schrijvers om de lezers te voorzien met de laatste nieuwtjes over teams, consoles en verschillende online games. Maar we houden ook regelmatig interviews met meiden die gamen en schrijven reviews over games, doen verslaggeving van verschillende evenementen en testen de laatste gaming-gear. Maar er zijn ook lezers die het soms leuk vinden om een artikel voor ons te schrijven; het is vrijblijvend, maar ze vinden het leuk om te doen. Zo heeft iedereen een beetje inbreng op de website. Ons uiteindelijke doel is om een leuke website en een gezellig forum te creëren voor de meiden die gamen (mannen zijn ook welkom hoor!).rnrnWat vind je ervan dat veel mensen gamen iets voor jongens vinden, en niet voor meiden?rnEigenlijk is dat jammer. Voorheen was het bekend dat jongens meer games speelden, maar eigenlijk zijn er ook heel veel meiden die gamen. Er lopen verschillende onderzoeken en daaruit blijkt dat er best veel meiden zijn die gamen. De ene is helemaal into de consoles, de ander waagt zich aan de (online) games op de PC en weer een ander speelt van die mini-games online. Tussen de gamers die ik ken, zijn de meningen verschillend over gamende meiden. De ene groep mannen vind het leuk dat meiden gamen en de ander vind er niets aan. Die vinden de meiden aandachtzoekers en vaak te slecht om te gaan spelen en meer van dat soort dingen. Terwijl gamen voor iedereen is en ieder gewoon zijn/haar eigen ding moet doen.rnrnrnCheck vooral Girlscene.nl, je kan hier ook andere leuke artikelen op vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 30 = 32

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.